Hoppa till innehåll

Nylands brigad verkställer stor repetitionsövning

Nylands brigad
19.8.2019 14.55
Pressmeddelande

Nylands brigad arrangerar marinens största repetitionsövning i år. Övningen ordnas 23-30.8 på Finska viken och längs kustområdena i västra Nyland.

Försvaret av Finland bygger på den finländska värnplikten. Under tjänstgöringen utbildas beväringarna för krigstida uppgifter. Repetitionsövningarna upprätthåller och utvecklar de krigstida truppernas och reservisternas prestationsförmåga.

Syftet med Nylands brigads stridsavdelnings repetitionsövning är att öva grundandet av trupper och verkställighetsförmågan. Under veckan övas anfallsoperationer i skärgården och på kusten samt ledandet av stridsavdelningen.
– Som en del av marinen har Nylands brigad en viktig uppgift i att försvara vårt fosterland i krävande kustförhållanden. Inom försvarsmakten satsar man på våra truppers beredskap, så att våra prestationsförmågor står till förfogande vid rätt tid. Reservisterna utgör grunden även för Nylands brigads prestationsförmåga, och därför är det viktigt att ordna repetitionsövningar regelbundet, säger kommendör Mika Immonen. 

I övningen deltar sammanlagt ca 750 reservister och till stampersonalen hörande samt ca 150 båtar och fordon.

Övningen leds av stabschefen vid Nylands brigad, kommendör Mika Immonen.

Händelserna under övningen kan följas med via Nylands brigads och marinens kanaler inom sociala medier under hashtaggarna  #marinen #nylbr