Hyppää sisältöön

Uudenmaan prikaati toimeenpanee suuren kertausharjoituksen

Uudenmaan prikaati
19.8.2019 14.55
Tiedote

Uudenmaan prikaati järjestää merivoimien suurimman kertausharjoituksen tänä vuonna. Harjoitus järjestetään 23.–30.8.2019 Suomenlahdella ja läntisen Uudenmaan rannikkoalueilla.

Suomen puolustus perustuu suomalaiseen asevelvollisuuteen. Varusmiespalveluksen aikana varusmiehet koulutetaan sodanajan tehtäviin. Kertausharjoitukset ylläpitävät ja kehittävät sodanajan joukkojen ja reserviläisten suorituskykyä.

Uudenmaan prikaatin taisteluosaston harjoituksen tarkoituksena on harjoitella joukkojen perustamista ja toimeenpanokykyä. Viikon aikana harjoitellaan hyökkäysoperaatioita saaristossa ja rannikolla sekä taisteluosaston johtamista.

– Osana merivoimia Uudenmaan prikaatilla on tärkeä tehtävä kotimaan puolustamisessa rannikkomme vaativissa olosuhteissa. Puolustusvoimissa joukkojemme valmiuteen panostetaan, jotta suorituskykymme ovat oikea-aikaisesti käytettävissä. Reserviläiset ovat myös Uudenmaan prikaatin suorituskyvyn perusta, siksi on tärkeää järjestää kertausharjoituksia säännöllisesti, sanoo komentaja Mika Immonen.

Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 750 reserviläistä ja kantahenkilöön kuuluvaa sekä noin 150 alusta ja ajoneuvoa.

Harjoitusta johtaa Uudenmaan prikaatin esikuntapäällikkö, komentaja Mika Immonen.

Harjoituksen tapahtumia voi seurata Uudenmaan prikaatin ja Merivoimien sosiaalisen median kanavissa asiatunnistella #merivoimat #uudpr