Osiot
Valikko
Merivoimat

Ohjusveneet merellä. Kuva Puolustusvoimat

Liikkuvat laivueet aina valmiudessa

Rannikkolaivaston alukset päivystävät jatkuvasti Suomen merialueilla turvaamassa alueellista koskemattomuutta.

Tarvittaessa olemme valmiina myös tulenkäyttöön merellä. Miinantorjunta ja merellinen huolto tukevat näitä ydintoimintojamme.

 

Esikunta ja laivueet

Laivasto koostuu esikunnan lisäksi neljästä laivueesta, joissa kaikissa koulutetaan omaa henkilöstöä, varusmiehiä ja reserviläisiä.

Esikunta muodostuu operatiivisesta osastosta sekä henkilöstö- ja huolto-osastoista. Sijaitsee Pansiossa.

4. Miinantorjuntalaivueen Katanpää-luokan miinantorjunta-alukset edustavat miinanetsinnän uusinta ulottuvuutta huippuluokan tekniikallaan. Laivueeseen kuuluvat myös Kuha- ja Kiiski-luokan heräteraivaajat. Tukikohta Pansiossa.

6. Pintatorjuntalaivueen muodostavat Rauma-luokan ohjusveneet, Hämeenmaa-luokan miinalaiva Uusimaa sekä miinalautta Pansio. Tukikohta Pansiossa.

7. Pintatorjuntalaivueeseen kuuluvat Hamina-luokan ohjusveneet, Hämeenmaa-luokan miinalaiva Hämeenmaa sekä miinalautat Porkkala ja Pyhäranta.Tukikohta Upinniemessä.

8. Huoltolaivueeseen kuuluvat öljyntorjunta-alukset, kuljetusalukset sekä Turun varuskunnan vartiointiin ja huoltopalveluihin kuuluvat sotilaspoliisit, ajoneuvot ja kuljettajat. Huoltolaivue toimii Turussa ja Kirkkonummella.

 

Maakuntajoukot

Rannikkolaivaston maakuntajoukkoja ovat Raivaajaosasto Sääksi ja Suojauskomppania. Kuha- ja Kiiski-luokan aluksilla operoiva raivaajaosasto toimii yhteistyössä 4. Miinantorjuntalaivueen kanssa. Suojauskomppanian toiminta painottuu pääasiassa vartiointiin ja suojaustehtäviin ja sen koulutusta tukee 8. Huoltolaivue.

Maakuntajoukkoihin etsitään aktiivisia reserviläisiä, jotka ovat halukkaita sitoutumaan toimintaan. Liittyminen edellyttää

  • sitoutumista toimintaan 2-6 vuodeksi
  • vuosittain 4-6 viikonlopun mittaista harjoitusta
  • varusmiespalvelusta, erikoiskoulutusta tai erikoisosaamista
  • riittävää fyysistä kuntoa
  • halua osallistua toimintaan.

 

Lue lisää tietoa tästä linkistä: Faktoja Rannikkolaivastosta