Hyppää sisältöön

Toimintakykyinen ja osaava reserviläinen - tärkeä osa Merivoimien suorituskykyä


Merivoimien reservinkoulutus on monipuolinen nousujohteinen kokonaisuus, jossa eri reservinkoulutusmuodot tukevat toisiaan. Reservin koulutusjärjestelmä on kokonaisuus, johon kuuluvat Puolustusvoimien johtamat kertausharjoitukset (KH) ja vapaaehtoiset harjoitukset (PVVEH) sekä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) järjestämä koulutus. Järjestelmä mahdollistaa joustavan ja nousujohteisen yksilöllisen osaamisen kehittämisen sekä tukee joukon suorituskyvyn kehittämistä.

Merivoimat tekee yhteistyötä MPK:n Meripuolustuspiirin kanssa esimerkiksi käyttämällä reserviläiskouluttajia kertausharjoituksissa (KH) ja vapaaehtoisissa harjoituksissa (PVVEH) sekä ohjaamalla MPK:n järjestämää koulutusta operatiivisista perusteista johdetuin tavoittein tukemaan Merivoimien sotilaallista koulutusta ja sen tarpeita. MPK:n järjestämä Sotilaallisia valmiuksia palveleva (SOTVA)- koulutus on yksilötaitojen kehittämiseen keskittyvä nousujohteinen kokonaisuus, joka tukee joukkojen suorituskyvyn kehittämistä ja reserviläisen koulutuspolkua.

Osaamisen lisäksi osalta kursseista voi ansaita rinnasteisia kertausharjoituspäiviä, jotka lasketaan hyväksi ylennyksiä harkittaessa. SOTVA-koulutuksen lisäksi MPK järjestää mm. tutustumistoimintaa varusmiespalvelukseen valmistautuville, kansainvälistä koulutustoimintaa sekä kaikille kansalaisille tarkoitettua varautumis- ja turvallisuuskoulutusta, joka auttaa kansalaisia selviytymään paremmin arjen vaaratilanteissa ja poikkeusoloissa.

Lisätietoja MPK:n Meripuolustuspiirin toiminnasta ja sen tarjoamista kouluttautumismahdollisuuksista 

Lisätietoja reserviläiselle

Reserviläisen asioita hoitaa aluetoimisto. Aluetoimistot palvelevat kotikunnan perusteella.
Selvitä oma aluetoimistosi
 

´