Hyppää sisältöön

Kansainvälinen yhteistyö

Lähialueiden ja Itämeren vakaus on tärkeää suomalaisten turvallisuudelle. Puolustusvoimat edustaa Suomea maailmalla operaatioissa, jotka luovat rauhaa ympäristöömme. Toteutamme Suomen turvallisuuspolitiikkaa käytännössä meillä ja maailmalla.

Merivoimilla yhteistyö on erityisen tiivistä Ruotsin kanssa. FISE-yhteistyötä syvennetään jatkossa entisestään sekä laivasto- että rannikkojoukkojen keskuudessa yhteisillä harjoituksilla sekä henkilöstövaihdoilla.  

Lisäksi Merivoimat tekee tiivistä yhteistyötä kansainvälisen meritilannekuvan luomisesta Ruotsin (SUCFIS), Itämeren maiden (SUCBAS) ja Euroopan unionin valtioiden (MARSUR) kanssa. Suomi on edelläkävijä viranomaisten yhteisen tilannekuvan jakamisessa ja tämä onnistunut yhteistyö on herättänyt huomioita maailmanlaajuisesti. 

Rauhanturvaajamme tekevät maailman kriisialueilla töitä turvallisuuden eteen. Suomalaiset rauhanturvaajat toimivat muun muassa YK:n, EU:n ja Naton johtamissa operaatioissa. Euroopan Unionin johtaman EUNAVFORMED operaatio Irinin kansallinen johtovastuu on Merivoimilla. 

Merivoimat harjoittelee aktiivisesti kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Vuosittain järjestettävät Baltops- ja NOCO-harjoitukset kuuluvat Merivoimien tärkeimpiin tapahtumiin sekä lisäksi aktiivinen harjoitustoiminta Naton pysyvien alusosastojen kanssa (SNMG1 – Standing NATO Maritime Group One ja SNMCMG1 – Standing NATO Mine Counter Measures Group 1).
 

´