Hyppää sisältöön

Uudenmaan prikaatin saapumiserän 2/22 alokkaat vannovat sotilasvalan tai -vakuutuksen lauantaina 13.8.2022. Kukin alokas on saanut kutsua tilaisuuteen paikalle korkeintaan kolme omaista.

Vala- ja vakuutustilaisuus päästään tämän viikon lauantaina pitämään juhlavasti alokkaiden omaisten läsnä ollessa prikaatin varuskunta-alueella Dragsvikissä. Tilaisuuden yhteydessä omaiset saavat tutustua alokkaiden tupiin ja prikaatin koulutusmateriaaliin, kuten ajoneuvoihin, sekä ruokailemaan varuskunnan ravintolassa.

Svenska Yle lähettää suorana

Prikaatiin vala- ja vakuutuspäivänä saapuvien vierailijoiden määrää on rajoitettu niin, että jokainen alokas on voinut kutsua varuskuntaan korkeintaan kolme omaista. Vierailijoiden henkilöllisyys tarkastetaan varuskunnan porteilla.

Vierailijamäärän rajoituksella varmistetaan omaisten saapumisen ja henkilöllisyyksien tarkistamisen sujuvuus ja huolehditaan siitä, että varuskunta-alueen kulkureitit eivät ruuhkaudu. Varuskunnassa on kasarmirakennuksen remontin ja muiden rakennustöiden takia tavallista vähemmän tilaa yleisölle.

Svenska Yle lähettää vala- ja vakuutuspäivänä Yle Areenan ruotsinkielisellä puolella suoran lähetyksen Uudenmaan prikaatin varuskunta-alueelta. Näin juhlallisuuksia on mahdollista seurata reaaliaikaisesti netissä. Suora lähetys alkaa 13.8. noin kello 11.15 osoitteessa https://arenan.yle.fi/1-63165982.

Alokkaista jääkäreiksi

Sotilasvalan tai -vakuutuksen vannoo lauantaina noin 720 alokasta, jotka aloittivat palveluksensa 4.7.2022. Heidän varusmieskoulutuksensa kuuden viikon pituinen alokasjakso on lopuillaan. Sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus on sotilasperinne, jossa alokas lupaa sitoutua Suomen puolustamiseen. Juhlavassa tilaisuudessa Uudenmaan prikaatin komentaja, kommodori Juha Kilpi ylentää alokkaat jääkäreiksi.

Omaiset ovat voineet vierailla prikaatissa viimeksi talvella 2020 saapumiserän 1/20 vala- ja vakuutustilaisuudessa. Covid-19-pandemian aikana prikaatissa ei ole voitu järjestää yleisölle avoimia vala- ja vakuutustilaisuuksia tai omaisten päiviä.
 

Paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin

Pyydämme vierailijoita saapumaan varuskuntaan hyvissä ajoin ennen vala- ja vakuutustilaisuuden alkua. Aikaa kannattaa varata henkilöllisyyden tarkastamiseen sekä mahdolliseen pysäköimiseen ja reilun 500 metrin kävelymatkaan pysäköintialueelta paraatikentälle, jossa juhlallisuudet pidetään. Kävellen saapuvien vieraiden sisäänkäynniltä paraatikentälle on matkaa vajaat sata metriä.

Omaiset saavat olla varuskunnassa kello 10–16 välisen ajan.

Päivän ohjelma on seuraavanlainen:

Klo 10.00 Varuskunnan portit avataan vierailijoille
Klo 11.20 Sotilasvakuutuksen antaminen
Klo 11.40 Alokkaiden marssi paraatikentälle
Klo 12.00 Sotilasvala ja ohimarssi
Noin klo 13–16 tutustuminen varusmiesten tupiin ja koulutusmateriaaliin

Varuskuntaravintola Creutz myy hernekeittoa sekä suklaapatukoita varusmiesten omaisille 5 euron hintaan (ainoastaan korttimaksu) klo 13.00–15.30 välisenä aikana.

Ruokailuajat:

1. KUSTJK klo 13.10
2. KUSTJK klo 13.30
STRBK klo 13.50
S-SK klo 14.10
PIONK klo 14.30
GRKK klo 14.50

Koska istumapaikkojen määrä on rajallinen, ruokasaliin ei ole mahdollista jäädä viipymään pitkäksi aikaa, jotta vältytään liian pitkien jonojen muodostumiselta.

Prikaatiin saapuvat vierailijat saavat tarkempia ohjeita ja tietoa vala- ja vakuutuspäivän käytännön asioista omalta varusmieheltään. Paikalle ei pidä tulla sairaana!

(Klikkaa karttakuvaa nähdäksesi sen suurempana!)