Hyppää sisältöön

Varusmieskoulutus Merivoimissa 

Hienoa, että olet kiinnostunut tai sinut on määrätty suorittamaan varusmiespalveluksesi tai naisten vapaaehtoinen asepalveluksesi Merivoimissa. 

Merivoimat tarjoaa monipuolisia, mielenkiintoisia ja haastavia tehtäviä sekä laivasto- että rannikkojoukoissa. 

Vuosittain suurin osa Merivoimissa palvelevista noin 3500 varusmiehestä suorittaa palveluksensa rannikkojoukoissa. Laivapalveluksessa koulutetaan vuosittain noin 300 varusmiestä. 

Tutustu Merivoimien eri palvelustehtäviin 

Erikoisjoukkokoulutus 

Merivoimien erikoisjoukkokoulutuksesta vastaa Rannikkoprikaatissa toimiva Sukeltajakoulu, joka vuorovuosin kouluttaa taistelu- ja raivaajasukeltajia. Sukeltajakoulutuksen hakuaika on vuosittain huhtikuusta heinäkuun loppuun. Pääsykokeet järjestetään elo-syyskuussa Upinniemessä. Sukeltajakoulutus aloitetaan aina tammikuun saapumiserässä. 

Tutustu tarkemmin sukeltajakoulutukseen
Ohjeita erikoisjoukkoihin hakemiseen 

Erityistehtävät 

Merivoimissa on tarjolla myös palveluksen aikana haettavia erityistehtäviä. Merivoimien esikunta, Rannikkolaivasto ja Merisotakoulu ovat mukana valtakunnallisessa erityistehtävähaussa. Tarjolla on monipuolisia tehtäviä aina sotilaspapista tutkimusavustajaan tai kybervarusmiehestä viestintävarusmieheksi. Erityistehtävähaku alkaa aina palveluksen alkaessa tammi- ja heinäkuussa. 

Valtakunnallisessa haussa voit hakeutua muualta Merivoimien tehtäviin sekä Merivoimien alokkaana mihin tahansa tarjolla olevista erityistehtävistä. 

Lue lisää Puolustusvoimien valtakunnallisesta erityistehtävähausta

Rannikkoprikaati ja Uudenmaan prikaati valitsevat jokaisesta saapumiserästä omista alokkaistaan henkilöt viestintävarusmiehiksi ja someagenteiksi. Ole tarkkana ja seuraa joukko-osaston ilmoittelua palveluksen alkaessa. 

Aluetoimistot palvelevat asevelvollisia

Ennen varusmiespalveluksesi suorittamista sekä sen jälkeen asevelvollisuutesi liittyvät asiasi hoidat oman kotikuntasi aluetoimistossa. 

Yleistä ohejeistusta kutsuntoihin ja varusmiespalvelukseen liittyen löydät intti.fi-sivustolta

Muita hyödyllisiä oikopolkuja: 

Aluetoimistojen yhteystiedot (löydä oma aluetoimistosi)
Rannikkoprikaatin varusmiesinfo
Rannikkolaivaston varusmiesinfo 
Uudenmaan prikaatin varusmiesinfo (på svenska)
Uudenmaan prikaatin varusmiesinfo (suomeksi)
Merisotakoulun info reserviupseerikurssilaisille 
 

´