Hoppa till innehåll

Alueelliset matkustajarajoitukset vaikuttavat Merivoimien varusmiesten lomamatkoihin

Merivoimat
26.3.2021 11.26
Tiedote

Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) rajoittaa matkustajamäärää tie- ja raideliikenteessä 25.3.2021 - 23.4.2021 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella sekä 27.3. - 25.4.2021 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Rajoitukset koskevat myös Varsinais-Suomen sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirien ylittävää liikennettä siltä osin kuin liikennöidään näiden sairaanhoitopiirien alueilla. 

Julkisten liikennevälineiden suurin matkustajamäärä puolitetaan normaalitasosta. Junamatkustajan on tehtävä paikanvaraus etukäteen. Varuskunnissa on ajantasainen tieto järjestelyistä ja jokainen varuskunta ohjeistaa lomakuljetuksista alueellaan tarkemmin. 

Joukko-osastokohtaiset ohjeet varusmiehille

Kuukaudeksi asetetut julkisen liikenteen matkustajarajoitukset vaikuttavat Rannikkoprikaatin, Rannikkolaivaston, Uudenmaan prikaatin ja Merisotakoulun varusmiesten lomakuljetuksiin. 

Varusmiesten on hyvä varata normaalia enemmän aikaa matkustamiseen, sillä ei ole välttämättä mahdollista päästä haluamalleen juna- tai bussivuorolle. Tarkkana on syytä olla etenkin vaihtoyhteyksien kanssa. Paikkalippu on muistettava varata ennakkoon VR:n ja Matkahuollon vuoroille.

Matkustettaessa tulee noudattaa julkisessa liikenteessä voimassa olevaa maskipakkoa sekä muita annettuja ohjeita ja toimia vastuullisesti.

Rannikkolaivaston perusyksiköt ohjeistavat varusmiehiä muun muassa tekstiviestillä. Myös Uudenmaan prikaati lähettää sunnuntaina lomajaksolta varuskuntaan palaaville varusmiehille ohjeet tekstiviestillä.  

Lisätietoja rajoitusten vaikutuksista ja lippujen varaamisesta

Junalipun varaamisesta löydät lisätietoja VR:n sivuilta. 

Lisätietoja koronarajoitusten vaikutuksista Matkahuollon vuoroihin. 

Lisätietoja rajoitusten vaikutuksista HSL:n vuoroihin. (Pääkaupunkiseudun paikallisliikenne)

Lisätietoja rajoitusten vaikutuksista Fölin vuoroihin. (Turun seudun paikallisliikenne)

Traficomin asettama rajoitus perustuu tartuntatautilain (1227/2016) pykälään 58f Matkustajamäärän väliaikainen rajoittaminen covid-19 -epidemian leviämisen estämiseksi.

Tartuntatautilaki 1227/2016 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®

Tutustu Puolustusvoimien koronaohjeistukseen