Hoppa till innehåll

Efter en lång paus får anhöriga i augusti följa krigsmannaedgången och -försäkran på plats i Dragsvik – Meddela din beväring om ditt deltagande

Nylands brigad
Utgivningsdatum 22.7.2022 13.38 | Publicerad på svenska 28.7.2022 kl. 8.57
Pressmeddelande

Anhöriga och vänner till rekryterna är varmt välkomna till Nylands brigads krigsmannaedgången och försäkran lördagen den 13 augusti. Varje beväring kan bjuda in högst tre gäster till garnisonen.

Rekryterna i Nylands brigads kontingent 2/22 avlägger krigsmannaed eller -försäkran lördagen den 13 augusti 2022. Evenemanget arrangeras på Nylands brigads garnisonsområde i Dragsvik.
Krigsmannaed och -försäkran är en militär tradition där rekryterna lovar att försvara Finland. Vid det festliga evenemanget utnämner brigadkommendören rekryterna till jägare.

Anhöriga till rekryterna får denna gång komma till brigaden för att följa med evenemanget på plats. Antalet besökare är dock begränsat så att varje beväring kan bjuda in högst tre besökare. Begränsningen beror på gällande säkerhetsnivå och att det på grund av renovering av kasernbyggnad och andra byggnadsarbeten är mindre utrymme för allmänheten än vanligt på garnisonsområdet.

Besökarnas identitet kontrolleras vid garnisonens portar. Varje besökare måste ha med sig ett identitetsbevis. Besökare måste anmäla sig i förväg genom sin den beväring man ämnar besöka. Varje beväring informerar sina gästers namn till sin enhetschef. Information om när anmälan skall vara gjord får du av den beväring du skall besöka!

Gästerna får vistas på garnisonsområdet mellan klockan 10:00 och 16:00.

Vi ber besökarna att komma till garnisonen i god tid före krigsmannaedgången och -försäkran. Du bör reservera tid för kontrollen av din identitet och för eventuell parkering och en dryg 500 meters promenad från parkeringsplatsen till paradplan, där edgångstillfället kommer att hållas. För de som anländer till fots är det knappt hundra meter att gå från kasernporten för paradplan.

Dagens program

Krigsmannaedgångs och -försäkrans program är följande:
Kl. 10.00 Garnisonsportarna öppnas för besökarna
Kl. 11.20 Krigsmannaförsäkran
Kl. 11.40 Rekryterna marscherar till paradplan
Kl. 12.00 Krigsmannaedgång och förbimarsch
Cirka kl. 13–16 bekantgöring med beväringsstugor och utbildningsmaterial

Det är möjligt att äta under eftermiddagen i garnisonsrestaurang Creutz för 5 euro.

Yle sänder direkt

Svenska Yle sänder evenemanget live via Yle Arenan. Så är det möjligt att följa festiviteter i realtid på nätet. Sändningen börjar den 13.8. ca kl. 11.15.

Besökarna får mera detaljerade instruktioner och information om de praktiska frågorna kring eds- och försäkransdagen av den beväring man skall besöka. Mer information om evenemanget kommer också att publiceras när evenemanget närmar sig på denna sida.

Joukko-osasto Uudenmaan aluetoimisto
´