Hyppää sisältöön

Omaiset pääsevät elokuussa pitkästä aikaa paikan päälle Dragsvikiin seuraamaan sotilasvalaa ja -vakuutusta – Ilmoita osallistumisestasi omalle varusmiehellesi

Uudenmaan prikaati
Julkaisuajankohta 22.7.2022 13.38
Tiedote

Alokkaiden omaiset ja ystävät ovat lämpimästi tervetulleita Uudenmaan prikaatin vala- ja vakuutustilaisuuteen lauantaina 13. elokuuta. Jokainen varusmies voi kutsua varuskuntaan korkeintaan kolme vierasta.

Uudenmaan prikaatin saapumiserän 2/22 alokkaat vannovat sotilasvalan tai antavat sotilasvakuutuksen lauantaina 13.8.2022. Tilaisuus pidetään Uudenmaan prikaatin varuskunta-alueella Dragsvikissä.

Sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus on sotilasperinne, jossa alokas lupaa sitoutua Suomen puolustamiseen. Juhlavassa tilaisuudessa prikaatin komentaja ylentää alokkaat jääkäreiksi.
Alokkaiden omaiset saavat tulla prikaatiin seuraamaan vala- ja vakuutustilaisuutta. Vierailijoiden määrää rajoitetaan kuitenkin niin, että jokainen varusmies voi kutsua paikalle korkeintaan kolme vierailijaa. Rajoitus johtuu voimassa olevasta turvallisuustasosta sekä siitä, että varuskunta-alueella on kasarmirakennuksen remontin ja muiden rakennustöiden takia tavallista vähemmän tilaa yleisölle.

Vierailijoiden henkilöllisyys tarkastetaan varuskunnan porteilla. Jokaisella vierailijalla täytyy olla mukanaan henkilöllisyystodistus. Vierailijoiden on ilmoittauduttava etukäteen oman varusmiehensä kautta. Kukin varusmies ilmoittaa vieraansa yksikkönsä päällikölle. Tiedon ilmoittautumisen aikarajasta saat omalta varusmieheltäsi!

Vieraat saavat olla varuskunnassa kello 10–16 välisen ajan.

Pyydämme vierailijoita saapumaan varuskuntaan hyvissä ajoin ennen vala- ja vakuutustilaisuuden alkua. Aikaa kannattaa varata henkilöllisyyden tarkastamiseen sekä mahdolliseen pysäköimiseen ja reilun 500 metrin kävelymatkaan pysäköintialueelta paraatikentälle, jossa juhlallisuudet pidetään. Kävellen saapuvien vieraiden sisäänkäynniltä paraatikentälle on matkaa vajaat sata metriä.

Päivän ohjelma

Vala- ja vakuutustilaisuuden ohjelma on seuraavanlainen:
Klo 10.00 Varuskunnan portit avataan vierailijoille
Klo 11.20 Sotilasvakuutuksen antaminen
Klo 11.40 Alokkaiden marssi paraatikentälle
Klo 12.00 Sotilasvala ja ohimarssi
Noin klo 13–16 tutustuminen varusmiesten tupiin ja koulutusmateriaaliin

Varuskuntaravintola Creutzissa on iltapäivän aikana mahdollista ruokailla 5 euron hintaan.

Yle lähettää livenä

Svenska Yle lähettää vala- ja vakuutuspäivänä Yle Areenan ruotsinkielisellä puolella suoran lähetyksen Uudenmaan prikaatin varuskunta-alueelta. Näin juhlallisuuksia on mahdollista seurata reaaliaikaisesti netissä. Suora lähetys alkaa 13.8. noin kello 11.15.

Prikaatiin saapuvat vierailijat saavat tarkempia ohjeita ja tietoa vala- ja vakuutuspäivän käytännön asioista omalta varusmieheltään. Lisätietoa tilaisuudesta ja Ylen suorasta lähetyksestä julkaistaan tapahtuman lähestyessä tällä sivulla.

Joukko-osasto Uudenmaan aluetoimisto
´