Hoppa till innehåll

Freezing Winds 23 avslutas – samarbetet mellan de allierade intensifieras på Östersjön

Marinen
Utgivningsdatum 29.11.2023 13.26
Pressmeddelande
Freezing Winds 23-harjoituksen aluksia revontulien alla.
Freezing Winds 23-harjoituksen aluksia revontulien alla.

Övningen Freezing Winds 23, som leds av Marinen, avslutas 1.12. Under övningen skyddades Finlands kust och sjötrafik som ett samarbete mellan försvarsgrenarna, de allierade och partnerna genom en sjöoperation.

De beväringar som inledde sin tjänstgöring i januari och juli detta år fick under övningen testa och visa sitt kunnande. De drygt 400 reservisterna som deltog i övningen utvecklades i sina uppgifter under undantagsförhållanden. 

- Vi fortsätter att öva aktivt tillsammans med våra allierade. Våra allierades och partners stöd i förverkligandet av övningen har varit av hög klass. Konceptet för övningen Freezing Winds stöder utvecklingen av Finlands sjöförsvar och vår personals kunnande på ett utmärkt sätt,  konstaterar övningsledaren, kommodor Juhapekka Rautava.

Utländska och finländska marschavdelningar kommer i och med att övningen avslutas att röra på vägarna i Egentliga Finland och Västnyland under 30.11.-1.12.

I samband med att övningen avslutas besöker därtill Natos minröjningsavdelning SNMCMG1 (sex fartyg) Ärtholmens hamn i Helsingfors 1-4.12 och Storbritanniens FRA Mounts Bay för sin del 1-6.12.  

´