Hoppa till innehåll

En rekryt som insjuknat i corona under tjänstgöringen berättar om sina upplevelser

Nylands brigad
Utgivningsdatum 24.1.2022 15.19
Nyhet

Rekryt Salminen från Nylands brigad insjuknade i covid-19 efter att han hade ryckt in till Dragsvik.

-    Jag hann vara med på utbildning i ungefär en vecka innan jag blev exponerad. Då var jag i enheten skilt från andra under några dagar. Under den tiden blev jag testad och fick ett positivt resultat. Jag skulle inte ha vetat att jag var positiv, eftersom jag inte hade några symptom. Under de resterande 7 dagarna då jag var i reservsjukhuset var det enda symptomet täppt näsa, konstaterar Salminen. 

Salminen hann få lite utbildning den första veckan efter han ryckte in då han var med i utbildningen som normalt.
-    Då hade vi mest lektioner inomhus, berättar Salminen.
-    Nu har jag igen återvänt till utbildningen, fastän vi inte kan göra allt med enheten eftersom vi inte får göra något fysiskt tyngre ännu. Vi har lättare utbildning fram till permissionen som börjar den här veckan, fortsätter Salminen.

Under tiden som Salminen var isolerad såg han bl.a. på Netflix på sin mobil och läste i Soldatens handbok. 
-    Vi spelade också kort och PlayStation för att fördriva tiden, säger Salminen
-    Visst har det varit långtråkigt, men så här är nu bara situationen. Det handlar långt om ens inställning, allting har förlöpt bra. Det enda som jag hade önskat var mer information om hur länge man ska vara i reservsjukhuset, tillägger Salminen.

För framtida utbildningsval har Salminen som målsättning att bli vald till reservofficers- eller underofficersutbildning och får utbildning inom kustjägarvapenslaget. 

Till alla beväringar som är exponerade eller smittade hälsar Salminen att det nu bara är att ställa in sig på att läget är så här en tid och sen är det över – Det är samma situation för alla, avslutar Salminen. 
 

Dragsvik, Raasepori
´