Hyppää sisältöön

Palveluksessa koronan sairastanut alokas kertoo kokemuksistaan

Uudenmaan prikaati
Julkaisuajankohta 24.1.2022 15.19
Uutinen

Alokas Salminen Uudenmaan prikaatista sairastui koronatautiin aloitettuaan varusmiespalveluksensa Dragsvikissa.

-    Ehdin osallistua koulutukseen noin viikon ajan ennen kuin altistuin. Sen jälkeen olin yksikössä muutaman päivän erillään muista. Siellä ollessani minut testattiin, ja tulos oli positiivinen. En olisi tiennyt, että olin koronapositiivinen ilman testiä, koska minulla ei ollut oireita. Ainoa oire niiden 7 päivän aikana, jotka vietin varasairaalassa, oli tukkoinen nenä, toteaa Salminen.   

Salminen ehti saada vähän koulutusta ensimmäisen palvelusviikon aikana, jolloin hän osallistui koulutukseen normaalisti.
-    Silloin meillä oli enimmäkseen oppitunteja sisätiloissa, kertoo Salminen. 
-    Nyt olen taas palannut koulutukseen. Emme kuitenkaan voi tehdä kaikkea yhdessä yksikön kanssa, koska emme vielä saa osallistua mihinkään fyysisesti rasittavaan palvelukseen. Koulutusta on kevennetty tällä viikolla alkavaan lomaan asti, jatkaa Salminen.  

Eristyksenomaisissa oloissa ollessaan Salminen vietti aikaa muun muassa katsomalla Netflixiä matkapuhelimellaan sekä lukemalla Sotilaan käsikirjaa.  
-    Pelasimme myös korttia ja PlayStationilla saadaksemme ajan kulumaan, sanoo Salminen. 
-    Onhan se ollut tylsää, mutta tilanne nyt vain on tällainen. On pitkälti kiinni omasta asenteesta miten kokee tilanteen - kaikki on kuitenkin mennyt hyvin. Ainoa asia josta olisin halunnut lisää tietoa, on kuinka kauan varasairaalassa pitää olla, lisää Salminen.

Tulevia koulutusvalintoja ajatellen Salmisella on tavoitteena tulla valituksi reservi- tai aliupseerikoulutukseen ja saada rannikkojääkärikoulutuksen. 

Kaikille altistuneille tai tartunnan saaneille varusmiehille Salminen lähettää sellaiset terveiset, että pitää vain asennoitua asiaan niin, että tilanne on jonkin aikaa tällainen ja sitten se on ohi - tilanne on sama kaikilla, päättää Salminen. 
 

Dragsvik, Raasepori
´