Hoppa till innehåll

Koronatilanne johtaa uudelleenjärjestelyihin Uudenmaan prikaatissa

Uudenmaan prikaati
Julkaisuajankohta 11.1.2022 12.39
Tiedote

Yleisesti heikentynyt koronatilanne heijastuu myös Uudenmaan prikaatiin. Tällä hetkellä prikaatin varusmiehistä 61 on saanut positiivisen covid-19-testituloksen, joista 38 on prikaatissa ja loput kotona. Reilut 100 varusmiestä on altistunut koronavirukselle ja näin ollen karanteenissa. Osa juuri palvelukseen saapuneista ja positiivisen testituloksen saaneista on ollut oireettomia ja heidän tartuntansa on tullut ilmi, kun karanteenissa olleita on testattu laajemmin.

Varuskunnassa olevat tartunnan saaneet ovat eristyksessä Dragsvikin terveysaseman varasairaalassa. Viruksen leviämisen estämiseksi myös urheilutalo on otettu käyttöön lisätilan saamiseksi, jotta varusmiesten jakaminen pienempiin ryhmiin ja altistuneiden, karanteenissa olevien pitäminen erillään muista olisi mahdollista. 

- Suunnittelemme toiminnan uudelleen ja etsimme uusia ratkaisuja koulutuksen ja valmiuden turvaamiseksi sekä koronaviruksen leviämisen estämiseksi, kertoo prikaatin komentaja, kommodori Juha Kilpi. 


Yksiköt ovat erillään toisistaan, ruokailevat esimerkiksi eri aikaan eivätkä käytä samaa materiaalia. Varuskunnassa vallitseva vierailukielto jatkuu. Viruksen leviämisen estämiseksi varusmiehet on jaettu pienempiin ryhmiin, ja osa 3.1. palvelukseen astuneista lähtevät ensimmäiselle lomalleen vajaat kolme viikkoa ja osa reilut kolme viikkoa palveluksen aloittamisesta. Alokasvaiheen jälkeen koronatilanne arvioidaan ja mahdolliset koulutus- ja lomarytmiin liittyvät uudelleenjärjestelyt tehdään helmikuun aikana.  

- Varusmiesten terveys on etusijalla kaikissa toimenpiteissä. Olen tietoinen siitä, että voi tuntua oudolta palvella heti kolme tai neljä viikkoa putkeen, mutta sen jälkeen kaikki pääsevät pidemmälle lomalle, sanoo Kilpi. 

Päivitetty koronavirustilanne Puolustusvoimissa löytyy teemasivulta https://puolustusvoimat.fi/koronavirustilanne