Hoppa till innehåll

Merivoimat harjoittelee sukellusveneentorjuntaa Ruotsissa

Merivoimat
26.3.2019 13.43
Tiedote

Ruotsin merivoimat johtaa 2.-10.4.2019 Tukholman saariston alueella Ubåtsjaktövning 2019 –sukellusveneentorjuntaharjoituksen.

Suomi osallistuu harjoitukseen Katanpää –luokan miinantorjunta-aluksella sekä kahdella Rauma -luokan ohjusveneellä. Näiden lisäksi harjoitukseen osallistuu esikuntaupseereita. Harjoitus toteutetaan Gotlannin pohjoispuoleisilla merialueilla, missä harjoitusjoukot harjoittelevat sukellusveneentorjuntaa ruotsalaisia sukellusveneitä vastaan.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää Suomen ja Ruotsin yhteistoimintakykyä sukellusveneentorjunnassa sekä harjoitella sukellusveneentorjuntaosaston johtamista sekä menetelmien ja sensorien taktista käyttöä. Harjoittelu ylläpitää osallistuvien joukkojen kykyä toimia osana monikansallista laivasto-osastoa sekä kehittää merivoimien osalta sukellusveneentorjunnan kykyä kotimaan puolustuksen tarpeisiin.

Merivoimien kokonaisvahvuus harjoituksessa on noin 100 henkilöä, joista noin 80 on palkattua henkilöstöä ja noin 20 on varusmiehiä. Osallistuvat alukset ovat Rannikkolaivastosta. Henkilöstöä osallistuu Rannikkolaivastosta, Merisotakoulusta ja Merivoimien esikunnasta.