Osiot
Valikko
Merivoimat

Vuosipäivä tuo Merivoimat Helsinkiin

Marinen 28.6.2019 11.52
Tiedote

Merivoimat viettää vuosipäiväänsä tiistaina 9. heinäkuuta Helsingin Kauppatorin ympäristössä. Yleisöllä on mahdollisuus seurata päivän aikana paraatikatselmusta, tutustua Merivoimien aluksiin sekä kalustoon ilmaiseksi. Paikalla on myös sotilaskotiauto sekä -teltta.

Suomen Merivoimien 101. vuosipäivän vietto alkaa tiistaina 9. heinäkuuta klo 8, kun Kauppatorille ankkuroituneilla aluksilla suoritetaan juhlallinen lipunnosto. Aamupäivän aikana Merivoimat suorittaa myös seppeleenlaskut Ruotsinsalmen taistelun muistomerkillä (Suomenlinna), Miinanraivaajien muistomerkillä (Katajanokka) sekä Väinö Valveen kivellä (Herttoniemi).

Klo 10 alkaa paraatikatselmus Makasiiniterminaalin pysäköintialueella ja katselmusta seuraa kenttähartaus. Paraatia komentaa Merivoimien esikuntapäällikkö lippueamiraali Tuomas Tiilikainen ja katselmuksen suorittaa Merivoimien komentaja lippueamiraali Jori Harju. Kenttähartauden johtaa sotilaspastori Henri Kivijärvi.

Osa Merivoimien aluksista on avoinna yleisölle klo 12-15 Eteläsatamassa. Kauppahallin pysäköintialueella järjestetään samanaikaisesti myös Merivoimien kalustonäyttely, jossa esitellään aluskalustoa sekä rannikkojoukkojen kalustoa. Alueella olevat sotilaskotiauto Unelma sekä Rannikkosotilaskotiyhdistyksen sotilaskotiteltta tarjoavat palveluitaan yleisölle klo 10.30-17. Varusmiesyhtye viihdyttää vuosipäivän yleisöä Pakkahuoneenlaiturilla klo 11-14.30.

Alukset saapuvat Helsingin edustalle jo maanantaina 8.7. alusparaatissa. Tiistai-iltana alukset saavat juhlavalaistuksen ja ne poistuvat satamasta keskiviikkoaamuna.

Ihmiset tekevät juhlan

Merivoimien vuosipäivän tapahtumiin on vapaa pääsy. Vuosipäivän näkyvyystempauksena kannustamme ja innostamme ihmisiä pukeutumaan raitapaitoihin ja juhlistamaan päivää myös sosiaalisessa mediassa käyttäen aihetunnisteita #päivänraitapaita, #Merivoimat #vuosipäivä ja #Navyfi.

LISÄTIEDOT: Merisotakoulun tiedottaja Helmi Saarela, helmi.saarela(at)mil.fi ja 0299 340 714.