Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Merivoimat

Rannikkoprikaatin varusmiehet harjoittelevat Etelä-Suomen alueella

Rannikkoprikaati 24.8.2020 15.00
Tiedote

Rannikkoprikaati järjestää ampuma- ja taisteluharjoituksen 25.8.- 6.9.2020 Upinniemen ja Kiikalan harjoitusalueilla. Harjoitukseen osallistuu varusmiehiä sekä palkattua sotilas- ja siviilihenkilökuntaa.

Rannikkosotilasharjoitus on Rannikkoprikaatin 2/2020 saapumiserän koulutushaarajakson ampuma- ja taisteluharjoitus ja 1/2020 saapumiserän loppusota. Harjoituksen aikana suoritetaan Rannikkosotilaskurssi, joka sisältää rannikkojoukoille yhteisesti opetettavat ja koulutushaaran mukaiset harjoitteet. 

Rannikkoprikaatilla on tärkeä tehtävä kotimaan puolustamisessa rannikkomme vaativissa olosuhteissa osana merivoimia. Harjoituksessa toteutettava vaativa taistelu- ja ampumakoulutus mahdollistaa osaltaan koulutettavien varusmiesten käytön prikaatille käsketyissä valmiudellisissa tehtävissä.

Kaikessa toiminnassa otetaan huomioon palvelusturvallisuus ja vallitsevaan tilanteeseen suhteutettu turvallinen toiminta.

Harjoituksen johtaa viikolla 35 komentajakapteeni Jari Räisänen ja viikolla 36 komentaja Jarkko Källi.

Harjoituksen tapahtumia voi seurata Merivoimien sosiaalisen median kanavissa asiatunnisteilla #merivoimat #rannikkoprikaati