Hyppää sisältöön

Merivoimien valmiusrakentamisen harjoitus parantaa suojaa

MerivoimatPuolustusvoimien logistiikkalaitos
Julkaisuajankohta 23.5.2022 10.29
Tiedote

Puolustusvoimien logistiikkalaitos ja Merivoimat toteuttavat valmiusrakentamisharjoituksen Varsinais-Suomessa 23.-27.5.2022. Harjoituksessa rakennetaan linnoitteita Heikkilän ja Pansion tukikohdissa Turussa sekä Gyltön saarella Paraisilla.

Harjoituksessa testataan valmiusrakentamisen toimintamallia, jossa siviiliurakoitsija rakentaa linnoitteet ostopalveluna sotilasviranomaisen vaatimusten mukaisiksi. Harjoituksella kehitetään niin Puolustusvoimien kuin siviiliurakoitsijankin henkilöstön osaamista.

Valmius sotilaalliseen maanpuolustukseen edellyttää myös toimintaympäristön muokkaamista omille joukoille edulliseksi. Suoja on osa sotilasjoukon taistelukykyä ja linnoittamisella hankitaan suojaa sekä ihmisille että materiaalille.

Valmiusrakentamisharjoitukset ovat osa Puolustusvoimien harjoituskokonaisuutta. Merivoimien toimintasuunnitelman mukainen harjoitus kehittää tukikohtien suojaa, mutta myös kansallista varautumista, kuten rakennusteollisuuden valmiuksia tukea Puolustusvoimien rakentamista poikkeusoloissa.