Hyppää sisältöön

Merisotakoulun johtaja vaihtuu

Merisotakoulu
20.12.2018 14.04
Tiedote

Torstaina 20. joulukuuta Merisotakoululla juhlistettiin Merisotakoulun johtovastuun vaihtoa. Lähes puolitoista vuotta Merisotakoulun johtajana toiminut kommodori Tuomas Tiilikainen luovutti tehtävät kommodori Juhapekka Rautavalle.

Kommodori Tiilikainen on toiminut Merisotakoulun johtajana elokuusta 2017 alkaen ja siirtyy uusiin tehtäviin Merivoimien esikunnan esikuntapäälliköksi. Kommodori Rautava siirtyy Merisotakoululle kansainvälisen sektorin sektorijohtajan tehtävistä Pääesikunnasta. Hän on myös aikaisemmin toiminut Meritaistelukeskuksen johtajana Merisotakoululla vuosina 2014-2016.

Kommodori Tiilikainen nosti tilaisuuden puheessaan kuluneen vuoden tärkeitä saavutuksia.

– Kulunut vuosi on ollut työntäyteinen ja kiireinen, mutta myös erittäin palkitseva. Opetussuunnitelmien päivitystyö on ollut henkilöstöllemme suuri ponnistus ja nyt käytössämme on vankka perusta, jolta lähdemme rakentamaan tulevaisuuden vaatimukset täyttävää opetusohjelmaa.

Tiilikainen kävi läpi myös Merisotakoulun tutkimusorganisaation uudelleenorganisointia, jonka hän kertoi vaatinen paljon työtä, mielenmalttia ja luottamusta. Tiilikainen toivoo, että ensi vuosi osoittaa tehdyt muutokset tarpeellisiksi ja aiheellisiksi.

Merisotakoulun johtajan tehtävät vastaanottava kommodori Rautava halusi puheessaan osoittaa lämpimät kiitokset Tiilikaiselle sekä koulun henkilökunnalle tehdystä työstä, joka on ollut mittavaa ja ansiokasta. Rautava kertoi ottavansa uudessa tehtävässään tyytyväisenä vastaan operatiivisesti valmiin joukko-osaston.

– Koululla on tehty viime vuosien aikana voimakasta organisaation ja järjestelmien kehittämistyötä. Muutokset ovat vieneet osansa koulun operatiivisesta ajasta. Vaikka mikään organisaatio ei voi olla koskaan täysin valmis, on nyt ehkä kiivain muutosvaihe koululla päättymässä ja nyt on aika vakiinnuttaa toimintamallit ja työtavat.

– Merisotakoulun merisotilaat, seisoessanne edessänne tunnen palanneeni kotiin. Tunnen suurta ylpeyttä tulevasta tehtävästäni koulunjohtajana. Palvelen mielelläni entisessä opinahjossani Merisotakoululla, Rautava kertoi juhlapuheensa päätteeksi.