Purjehduksen MM: Suomen joukkueella voitto tähtäimessä

Merisotakoulu 18.6.2018 16.08
Tiedote
Suomen joukkueessa purjehtii Henri Koski, Sami Tamminen, Osmo Penttinen ja Oskari Muhonen.

Kruunuvuoren selkä toimii näyttämönä 50. sotilaspurjehduksen maailmanmestaruuskisoille. Kilpailussa on mukana 15 maata ympäri maailman ja kisa purjehditaan Match Race – parikilpailuina muokatuilla J-80-luokan veneillä.

Suomen joukkueella on tavoitteena kisan voitto, sillä kokemusta ei joukkueesta puutu. Kapteeniluutnantti Sami Tamminen on olympiapurjehtija Sydneysta. Hän osallistui silloin kisoihin Soling-luokassa ja purjehtii nyt eri köliveneluokkia ja Match Race -kisoja.

Joukkueen toinen jäsen kapteeniluutnantti Henri Koski on purjehtinut, jolla- ja köliluokkia. Hänellä on jo neljännet sotilaspurjehduksen MM-kisat menossa. Suomenlahden merivartioston vanhempi merivartija Osmo Penttinen on kisannut vuodesta 1998 ja joukkue on vahvistettu varusmiespalvelustaan urheilukoulussa Santahaminassa suorittavalla reserviupseerioppilas Oskari Muhosella. Muhonen on osallistunut vuonna 2017 Euroopan mestaruuskisoihin ja maailmanmestaruuskisoihin Finn-luokassa:

- Minua kysyttiin joukkueeseen nyt keväällä muutama kuukausi sitten ja lähdin mielelläni, kertoo Muhonen.

Muhonen jatkaakin kesällä Århusin leirille MM-kisat ja olympialaiset mielessään. Hän osallistuu junioreiden MM-kisoihin Finn-jollalla ja Tokioon Maailman Cupin kisoihin.

Tuulta purjeisiin

Kisan tuuliolosuhteet ovat olleet haastavat kahtena ensimmäisenä päivänä. Tuuli on ollut heikkoa. Tamminen kertoo kuitenkin kisan sujuneen tähän mennessä hyvin, vaikka porukka ei ole purjehtinut tätä ennen joukkueena muuta kuin harjoituksissa:

- Pahin mahdollinen startti oli kun hävittiin, mutta tästä on parannettu ja parannetaan koko ajan. Ensimmäistä kertaa ollaan tällä kokoonpanolla liikkeellä, mutta yllättävän paljon olemme päässeet treenamaan ja alkaa olla manooverit kunnossa, kertoo Penttinen.

Omilla vesillä purjehtimesta joukkue ei kuitenkaan katso olleen juurikaan hyötyä kisan kannalta. Pahimpana vastustajana joukkue pitääkin Venäjää, joka on tähän mennessä voittanut lähes kaikki startit. Suomi tulee kuitenkin hyvin lähellä ja lopulliset tulokset tiedetään vasta keskiviikkona, kun kisa päättyy ja palkinnot jaetaan.

Kisat päättyvät keskiviikkona 20.6.2018. Seuraa Suomen joukkueen taivalta Facebookista ”50th World Military Sailing Championship”. Tuloksia voi seurata merivoimat.fi/en/wmsc2018.