Puolustusvoimat 100 -taistelunäytös ja konsertti Turussa lauantaina

Rannikkolaivasto 20.8.2018 11.53
Tiedote
Puolustusvoimat 100 -taistelunäytös ja konsertti Turussa lauantaina

Puolustusvoimien 100-vuotisjuhlavuoden kiertueet saavuttavat Turun lauantaina 25.8.2018. Yleisölle avoimet ja maksuttomat taistelunäytös ja konsertti tarjoavat katsojilleen läpivalaisun puolustusvoimien toimintaan sekä viihdyttäviä musiikkielämyksiä iltapäivästä iltaan asti. Myös merivoimien aluksia on jokirannassa avoinna yleisölle.

Puolustusvoimat 100 -taistelunäytös alkaa klo 15.30 Turun Patterihaassa. Luvassa on tulta, raskasta kalustoa ja oikeita osumia.

- Taistelunäytöksessä nähdään maa- meri- ja ilmavoimien tulta ja liikettä. Näytöksessä esitellään uusin panssarikalusto, viimeisimmät panssarintorjuntavälineet, Stinger ilmatorjuntaohjus sekä rannikkojääkärien hyökkäys. Jättiscreeneiltä nähdään ilmavoimien isku maakohteeseen, sekä oikeat osumat koviin maaleihin. Taistelua tehostaa mahtava äänimaailma, kuvailee näytöksen johtaja, kapteeni Tommi Kangasmaa.

Puolustusvoimat 100 -taistelunäytöstä ei suositella alle kouluikäisille. Taistelunäytöksen melutaso ylittää hetkellisesti 165 dB, jonka johdosta näytöksessä tulee käyttää kuulonsuojausta. Näytösalueella jaetaan tulppakuulonsuojaimia.

Näytösalueelle kannattaa saapua ajoissa klo 14 alkaen. Ennen näytöksen alkua yleisöä viihdyttää Puolustusvoimien varusmiessoittokunta, ja munkkikahvit voi hakea Sotilaskotiautosta tai -teltasta.

Katsomoalueelle mahtuu enintään 2500 henkilöä. Näytöksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus keskustella näytöksessä esiintyneen henkilöstön kanssa.

Kulkuvälineiksi suositellaan linja-autoa tai polkupyöriä, sillä pysäköintitilaa on rajoitetusti. Sisäänkäynti alueelle on Ruissalontien puolelta. Bussi numero 8 liikennöi tihennetyin vuoroin. Käytettävissä ovat myös linjat 32, 42 ja 220.

Jokirannassa merivoimien alukset ja Puolustusvoimat 100 -kesäkiertueen konsertti

Aurajoen rannassa merikeskus Forum Marinumin tuntumassa on merivoimien aluksia avoinna yleisölle klo 14.00 - 16.45. Alukset lähtevät joesta noin klo 17.

Klo 18 Suomen Joutsenen lavalla Forum Marinumin edessä starttaa Puolustusvoimat 100 -kesäkiertueen konsertti. Musiikista vastaavat Ilmavoimien Big Band, Laivaston soittokunta sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunta. Laivaston soittokunnan solisteina loistavat laulajaduo Ida Paul & Kalle Lindroth. Illan juontaa taikurina ja mentalistinakin tunnettu Pete Poskiparta. Konserttiin voi tuoda omat eväät tai ostaa munkkikahvit Sotilaskotiteltasta.

Päivän ohjelma:

14.00 Taistelunäytösalueen katsomon portit aukeavat vanhalla puhdistamolla Patterihaassa. Paikalla Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta sekä Sotilaskotiauto ja -teltta. Sisäänkäynti Ruissalontie 14:n kohdalta.

14.00 - 16.45 Merivoimien aluksia avoinna yleisölle Aurajoessa Forum Marinumin ja Varvintorin välisellä laiturialueella.

15.30 Puolustusvoimat 100 -taistelunäytös vanhalla puhdistamolla Patterihaassa.

17.00 Alukset lähtevät Aurajoesta.

18.00 alkaen Puolustusvoimat 100 -kesäkiertueen konsertti Suomen Joutsenen lavalla Forum Marinumin edessä (Linnankatu 72). Illan juontaa taikurina ja mentalistinakin tunnettu Pete Poskiparta. Paikalla on myös Sotilaskotiteltta.