Merivoimien komentaja tarkasti peruskorjatun miinalautan

Rannikkolaivasto 7.9.2017 15.26
Uutinen

Merivoimien komentaja, vara-amiraali Veijo Taipalus tarkasti peruskorjauksesta valmistuneen miinalautta Porkkalan keskiviikkona 6.9.2017.

Merivoimien komentaja, vara-amiraali Veijo Taipalus seurasi miinanlaskua miinalautta Pyhärannalla. Kuva Puolustusvoimat Kari Lehto

Peruskorjauksessa miinalauttojen miinoitusjärjestelmiä tehostettiin huomattavasti. Merivoimien komentaja, vara-amiraali Veijo Taipalus (vas.) seurasi miinanlaskua tarkastuskierroksellaan miinalautta Pyhärannalla. Kuva: Puolustusvoimat, Kari Lehto.

Merimatkalla vara-amiraali tutustui peruskorjattuun alukseen ja sen taistelutoimintaan. Tarkastuksen isäntänä toimi Rannikkolaivaston komentaja, kommodori Erkki Mikkola.

Miinalautta Porkkala on toinen Pansio-luokan miinalautoista, jotka ovat valmistuneet laajasta peruskorjauksesta. Kattavassa modernisoinnissa miinalautat on uudistettu laiva- ja järjestelmäteknisesti lähes kokonaan. Taistelu- ja viestijärjestelmien modernisoinnin lisäksi alukset ovat saaneet muun muassa uudet merenkulkulaitteet ja -järjestelmät. Myös alusten toimintavalmiuksia erilaisiin huoltotehtäviin on lisätty.

Ensimmäinen Pansio-luokan miinalautoista valmistui peruskorjauksesta viime vuonna ja kolmannen miinalautan, Pyhärannan, odotetaan valmistuvan vielä tämän vuoden puolella.