Juhlajulkaisu näki päivänvalon miinalaiva Hämeenmaalla
100-vuotias merivoimat yksiin kansiin

Merivoimat 8.7.2018 20.23
Tiedote

Sunnuntaina 8.7. ennakkojulkaistiin miinalaiva Hämeenmaalla 100-vuotiaan merivoimien juhlajulkaisu. Kirja on tarkoitettu ensisijaisesti merivoimien henkilökunnalle, jolle se jaetaan merivoimien vuosipäivästä 9.7. alkaen.

Kovakantinen ja kuvapainotteinen teos kokoaa yhteen laivaston, rannikkojääkärien ja rannikkotykistön kehittymisen nykyaikaiseksi ja tehtävään orientoituneeksi merivoimien yhtenäiseksi valmiusorganisaatioksi.

Kirja ei tule kaupalliseen jakeluun, mutta jaetaan merivoimien henkilöstön ohella mm. Maanpuolustuskorkeakoulun -ja Turun kirjastoihin.

Reilun 230 sivun teos on koottu 19 asiantuntijan teksteistä ja sen aihevalinnat sekä kiinnostava kuvitus kattavat merivoimien vaiheet itsenäisyyden alkuajoista aina parasta aikaa vireillä olevaan kehitystyöhön.

Kirjan toimitustyö käynnistettiin vuonna 2015 ja tarve kirjalle on tunnistettu merivoimissa jo pitkään. Toimituskunnan puheenjohtaja, lippueamiraali Timo Hirvonen kuvailee juhlateoksen syntyä:

- Merivoimissa on julkaistu useita eri aselajeja tai koulutushaaroja käsitteleviä teoksia, mutta meiltä on puuttunut yhteinen teos, jossa lyhyesti koottaisiin yhteen merivoimien historia ja kehitys. Toivomme, että kuvapainotteinen juhlajulkaisu täyttää lukijoiden odotukset ja täydentää sopivalla tavalla jo aiemmin julkaistuja teoksia. Meripuolustuksen ja merellisen asemamme merkitystä on syytä näin juhlavuonna erityisesti korostaa.