Hyppää sisältöön

Yhdysvaltain merijalkaväki syventää yhteistyötä Uudenmaan prikaatin kanssa

Uudenmaan prikaati
Julkaisuajankohta 26.10.2023 14.36
Tiedote

Yhdysvaltain merijalkaväen osasto (United States Marine Corps, Combat Logistics Battalion 6) saapuu Suomeen noin kahden kuukauden ajaksi. Joukko harjoittelee yhdessä Uudenmaan prikaatin kanssa lokakuun lopusta joulukuun alkuun. Yhteistyö on jatkoa viime vuodelta, jolloin pienempi joukko samasta pataljoonasta harjoitteli yhdessä Uudenmaan prikaatin kanssa syksyn aikana.

Noin 250 henkilön yksikkö majoittuu Uudenmaan prikaatiin Dragsvikiin ja toimii enimmäkseen prikaatin harjoitusalueilla. Marraskuun lopussa yksikkö osallistuu Merivoimien syksyn Freezing Winds 23 -pääsotaharjoitukseen. 

Yhteistyö on osa Suomen ja Yhdysvaltojen kahdenvälistä yhteystyötä. Uudenmaan prikaatilla on pitkä kokemus kansainvälisestä yhteistyöstä eri maiden kanssa, ja viime vuosina yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa on tiivistynyt. 
-    Tämä on hieno mahdollisuus henkilöstöllemme ja varusmiehillemme tutustua Yhdysvaltain merijalkaväen sotilaisiin ja harjoitella heidän kanssaan. Useita yhteisiä koulutustilaisuuksia on suunniteltu näille kahdelle kuukaudelle ja päätapahtuma on Freezing Winds 23 -harjoitus. Tärkeimpiin kehityskohteisiimme kuuluu kyky ottaa vastaan suurempi joukko, tässä tapauksessa kokonainen pataljoona, ja järjestää heille ns. isäntämaantuki, sanoo Uudenmaan prikaatin esikuntapäällikkö, komentaja Pekka Snellman.   

Suomen rannikon toimintaympäristöön ja suomalaisjoukkojen toimintatapoihin tutustuminen sekä tavoitteellinen yhteistoiminnan kehittäminen parantaa liittolaismaiden joukkojen valmiutta ja yhteistoimintaa.
 

Dragsvik, Raasepori Joukko-osasto
´