Hyppää sisältöön

Suomi–Ruotsi-yhteistyö jatkuu miinantorjuntaharjoituksessa

Rannikkolaivasto
Julkaisuajankohta 9.10.2020 14.50
Tiedote
Katanpää-luokan alus ja ruotsalaisia aluksia merellä vauhdissa.

Ruotsin merivoimat osallistuu usealla aluksella Rannikkolaivaston johtamaan miinantorjuntaharjoitukseen Saaristomerellä 12.-21.10.2020.

Suomen ja Ruotsin merivoimien välinen Cross Border Training -yhteistyö (CBT) jatkuu ensi viikolla miinantorjunnan merkeissä. Rannikkolaivasto toimeenpanee ja johtaa Saaristomerellä harjoituksen, joka painottuu maiden välisen yhteistoimintakyvyn kehittämiseen miinantorjunnassa. Harjoitusaiheita ovat lisäksi laivatykistöammunnat ja merimiestaito.

- Ylläpidämme ja kehitämme myös kansainvälistä miinansodankäynnin yhteistyötä Naton Partnership for Peace (PFP) -toimintatapamalleja käyttäen, sanoo harjoituksen johtaja, komentaja Juhani Lehtimäki

Rannikkolaivastosta harjoitukseen osallistuu miinantorjunta-alus Katanpää. Ruotsin merivoimista osallistujia on seitsemän: miinanetsijät HSwMS Koster, Kullen, Spårä, Ulvön, Ven ja Vinga sekä tukilaus HSwMS Trossö.

Suomen ja Ruotsin väliseen yhteistyöhön sisältyvien CBT-harjoitusten aiheet vaihtelevat merivoimien eri toimintojen välillä. Aiemmin syksyllä CBT-yhteistyötä on toteutettu Ruotsissa merivalvonnan ja ilmatorjunnan harjoituksissa.

Harjoitus toteutetaan COVID19-varotoimet huomioiden.