Hyppää sisältöön

Rannikkolaivasto osallistuu Dynamic Move 2023 -harjoitukseen

Rannikkolaivasto
Julkaisuajankohta 23.1.2023 15.05
Tiedote
Rannikkolaivaston logo, jossa miekat ankkurin päällä

Rannikkolaivasto osallistuu kansainväliseen miinantorjunnan Dynamic Move 2023 -harjoitukseen 23.1.-3.2.2023 Belgiassa.

Dynamic Move on vuosittainen merellisen miinasodankäynnin esikuntaharjoitus, jonka johtaa Naton merikomponentin johtoesikunta, Nato Allied Maritime Command. Harjoituksen päämääränä on harjoituttaa miinantorjunnan taktiikkaa, toimintatapoja ja johtamista. Harjoitus myös tukee osallistuvien joukkojen yhteensopivuutta ja Naton pysyvien miinantorjuntaosastojen johtoportaita. 

Suomesta harjoitukseen osallistuu Rannikkolaivaston 4. Miinantorjuntalaivueen henkilöstöä. Kansallisena tavoitteena suomalaisilla on kehittää osaamista miinantorjunnan suunnittelussa ja johtamisessa sekä ylläpitää yhteistoimintakykyä toimittaessa monikansallisessa ympäristössä.

-    Laivue on osallistunut harjoitukseen useiden vuosien ajan. Tämä on tukenut oman kansallisen meripuolustuksemme lisäksi kykyämme toimia kansainvälisten kumppaneiden kanssa, myös Naton nopean toiminnan joukkojen valmiuspoolissa, toteaa 4. Miinantorjuntalaivueen komentaja, komentaja Henri Kummala.

Dynamic Move 23 -harjoitukseen osallistuu Naton jäsen- ja kumppanimaita. Suomalaiset toimivat harjoituksessa pääosin osana suomalaisjohtoista monikansallista miinantorjunnan johtoporrasta. 
 

´