Hyppää sisältöön

Naton laivasto-osasto ja komentaja vierailevat Helsingissä

Rannikkolaivasto
18.8.2017 12.30
Tiedote

Naton merikomponentin johtoesikunnan komentaja vara-amiraali Clive Johnstone vierailee Suomessa 24.8.2017 alkaen.

Vierailua isännöi merivoimien komentaja, vara-amiraali Veijo Taipalus.

Samassa yhteydessä Suomessa vierailee myös Naton laivasto-osasto Standing Nato Maritime Group 1 (SNMG1). Osasto saapuu Helsinkiin 25.8.2017 Itämeren kierrokseensa kuuluvan reittisuunnitelman mukaiselle satamavierailulle. Alusosaston vierailua isännöi Rannikkolaivasto.

SNMG1 koostuu tällä hetkellä neljästä aluksesta. Johtoaluksena toimii norjalainen fregatti HNoMS Otto Sverdrup. Muut alukset ovat kanadalainen fregatti HMCS Charlottetown, portugalilainen fregatti NRP Francisco de Almeida and saksalainen tankkeri FGS Rhön.

Osa aluksista on avoinna yleisölle lauantaina 26.8. ja sunnuntaina 27.8. klo 13.00 - 16.00. Alukset kiinnittyvät Hernesaaren laituriin Helsingin satamassa osoitteessa Henry Fordin katu 5.

Turvatoimet avoimien ovien aikaan:

Turvallisuussyistä aluksille ei saa tuoda seuraavia esineitä:

- Isot laukut, reput jne.
- Aseita tai vaarallisia esineitä
- Kameroita, matkapuhelimia, tabletteja, tietokoneita jne.

Vierailijoiden on varauduttava laukkujen tarkastukseen ennen laivaan pääsyä.

Suomi on yksi Naton aktiivista kumppanimaista ja arvostettu osallistuja Naton johtamissa tehtävissä. Suomi on yksi niistä viidestä maasta, jotka ovat edistäneet mahdollisuuksiaan keskusteluun ja yhteistyöhön Naton kanssa.

Nyt käsillä oleva johtotason tapaaminen keskusteluineen ja satamavierailu ovat luontevaa seurausta Suomen osallistumisesta Naton rauhankumppanuusohjelmaan. Komentajan vierailu mahdollistaa myös keskustelut Suomen ja Naton välisestä merellisestä yhteistyöstä. Satamavierailu puolestaan tarjoaa alusten henkilöstölle mahdollisuuden tiedonvaihtoon ja toimintatapojen yhteensovittamiseen suomalaisten kollegoidensa kanssa. Satamavierailu tuo laivojen henkilöstölle myös tervetulleen tauon merellisistä tehtävistään.

Vierailun aikana alusosaston henkilöstö tapaa paikallisia siviili- ja sotilasjohtajia Helsingissä.