Hyppää sisältöön

Merivoimat osallistuu Balex Delta 2021 -harjoitukseen

Rannikkolaivasto
20.8.2021 10.37
Tiedote
Öljyntorjuntapuomi on avattuna aluksen sivulle merellä harjoituksen aikana.

Kansainvälinen Balex Delta 2021 on laaja ympäristövahinkojen torjunnan harjoitus, joka järjestetään Suomenlahdella Kotkan edustalla 24.-25.8.2021. Rannikkolaivastosta tähän Rajavartiolaitoksen johtamaan harjoitukseen osallistuvat monitoimialus Louhi ja öljytorjunta-alus Hylje.

Harjoituksen tavoitteena on harjaannuttaa osallistuvia yksiköitä toimimaan merellä ympäristövahinkojen laaja-alaisessa torjuntaoperaatiossa yhteistyössä kansainvälisten kumppanien kesken muiden viranomaisten johtamana. 


Rajavartiolaitoksen ja Rannikkolaivaston lisäksi harjoitukseen osallistuu Suomesta Rannikkoprikaatin, Pelastuslaitoksen ja muiden merellisten ympäristövahinkojen torjuntaan liittyvien toimijoiden yksiköitä. Kansainvälisiä osallistujia saapuu muun muassa Saksasta, Ruotsista, Tanskasta, Puolasta, Latviasta ja Virosta.


Harjoitus on osa Itämeren alueen merellisen ympäristönsuojelusopimuksen (HELCOM) yhteistyötä. Balex Delta järjestetään vuosittain eri puolilla Itämerta ja sen isännöintivastuu kiertää vuorollaan maalta toiselle.


Harjoitus toteutetaan koronarajoitukset huomioiden.