Hyppää sisältöön

Meritaisteluharjoitus Atrain 23:ssa harjoitellaan yhteistoimintaa nopeasti kehittyvässä tilanteessa

Rannikkoprikaati
Julkaisuajankohta 17.5.2023 17.06
Tiedote

Rannikkoprikaatin johtama meritaisteluharjoitus Atrain 23 järjestetään 26.5-2.6.2023. Harjoitustoiminta keskittyy Suomenlahden rannikolle ja merialueelle Hankoniemeltä aina Haminan edustalle.

Meritaisteluharjoitus Atrain 23 on Merivoimien kevään pääsotaharjoitus, jossa arvioidaan saapumiserien 2/22 ja 1/23 kesäkuussa kotiutuvien varusmiesten osaaminen joukkokokoonpanoissa.

Harjoituksessa Merivoimien joukot ryhmitetään nopeasti ja laajalti Suomen rannikkoalueille harjoittelemaan nopeasti kehittyvässä tilanteessa yhteistoiminnassa Rajavartiolaitoksen ja Maavoimien joukkojen kanssa. Harjoitus toteutetaan samanaikaisesti Karjalan prikaatin johtaman Maavoimien Lukko 23  -harjoituksen kanssa. Harjoituksessa yhteensovitetaan Merivoimien ja Maavoimien aluevastuussa olevien joukkojen taistelu rantamaalla ja satamissa.

Harjoitukseen osallistuu Merivoimien joukko-osastojen lisäksi joukkoja Ilmavoimista, Rajavartiolaitoksesta ja Puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta. Myös Yhdysvaltain merijalkaväen ilmatorjuntaosasto (Low Altitude Air Defense Detachment) on mukana harjoittelemassa toimintaa yhdessä suomalaisjoukkojen kanssa.

Osallistuvien varusmiesten, reserviläisten ja palkatun henkilöstön kokonaisvahvuus on yli 2000 henkilöä. Harjoituksen johtaa Rannikkoprikaatin komentaja, kommodori Marko Laaksonen.
 

´