Hyppää sisältöön

”Merivoimat Suomen turvana - merioperaatiot” -video tuo näkyviin merivoimien päätehtävän

Merivoimat
Julkaisuajankohta 8.4.2016 15.00
Tiedote

Merivoimat on julkaissut uuden ”Merioperaatiot” -videon, joka valottaa yleisölle merivoimien roolia ja tehtäviä.

"Merivoimien tehtäviä ei tunneta. Se on ymmärrettävää, sillä Merivoimien, etenkin laivastojoukkojen toiminta tapahtuu suuren yleisön aistien tavoittamattomissa. Asevelvollisistakin vain harva pääse laivastojoukkoihin, jolloin merivoimien toiminnasta ei synny kokemusta varusmiespalveluksen kautta", toteaa merivoimien suunnittelupäällikkö, kommodori Veli-Petteri Valkamo.

Suomen sotilaalliseksi puolustamiseksi Merivoimat vastaa meri- ja rannikkoalueen valvonnasta, meripuolustuksesta ja meriyhteyksien turvaamisesta. Suomen vienti ja tuonti on meriyhteyksien varassa, ja mahdollisessa kriisitilanteessa meriliikenteen suojaaminen on merivoimien vastuulla. Yhteiskunnan huoltovarmuuden kannalta elintärkeät resurssit hupenevat nopeasti, jos tuonti satamiimme tyrehtyy. Video kuvaa animaation ja liikkuvan live-kuvan yhdistelmänä miten merivoimat tehtävänsä hoitaa, yhdessä muiden puolustushaarojen kanssa. Puolustuskyky on kokonaisuus - jos yksi osa puuttuu, kokonaisuus ei toimi.

Video on katseltavissa puolustusvoimien YouTube-kanavalla DefenceForcesFinland: Merivoimat Suomen turvana - merioperaatiot

Lue lisää: Meripuolustuksen kehittäminen.

Edit: 15.6.2016 Tiedote muokattu teknisen virheen vuoksi. Sisältöön ei ole tullut muutoksia.

´