Hyppää sisältöön

Yhteistyö ja logistiikka kehittyivät Northern Coasts 18 -harjoituksessa

Merivoimat
Julkaisuajankohta 8.11.2018 7.29
Tiedote

Merivoimien johtama kansainvälinen Northern Coasts 18 –harjoitus päättyy torstaina 8.11.

Merivoimien tämän vuoden pääsotaharjoituksessa harjoiteltiin kaikkia merisodankäynnin osa-alueita sekä rannikko-operaatioita kansainvälisillä yhteisjoukoilla. Harjoitukseen osallistui lähes 4000 henkilöä 13 maasta ja harjoitustoimintaa toteutettiin merellä, maalla ja ilmassa.

Harjoituksen viimeisen eli operaatiovaiheen tärkein teema oli meriyhteyksien suojaaminen ja kansainvälisen avun vastaanottoon valmistautuminen. Toimivat ja turvalliset meriyhteydet ovat keskeisessä asemassa myös mahdollisen sotilaallisen kriisin aikana.

Merivoimien komentaja, vara-amiraali Veijo Taipalus korosti harjoituksen päätteeksi onnistunutta etukäteisvalmistelua ja huoltojärjestelmien saamaa harjoitusta:

- Suunnittelijat ja valmistelijat tekivät pitkän valmisteluprosessin aikana erinomaista työtä. Pitkä kansainvälinen harjoitus on haastava toteuttaa ja Northern Coasts 18 tarjosi erinomaisen mahdollisuuden operatiivisten joukkojen ohella myös logistiikkaketjun harjoittamiseen.

- Vuodenaika ja tekniset haasteet luovat aina omat mausteensa tällaiseen harjoitukseen, mutta kokonaisuutena järjestelmämme toimivat hyvin. Haluan kiittää aktiivisesta osallistumisesta ja panoksesta niin suomalaisia kuin myös kansainvälisiä joukkoja. Ilman teitä harjoitus ei olisi onnistunut, Taipalus päättää.

´