Hyppää sisältöön

Varusmiesten läheiset ovat tervetulleita Uudenmaan prikaatin vala- ja vakuutustilaisuuteen helmikuussa

Uudenmaan prikaati
Julkaisuajankohta 27.1.2023 13.37
Tiedote

Dragsvikissä saapumiserän 1/23 alokkaat vannovat sotilasvalan tai -vakuutuksen perjantaina 10.2.2023. Kukin varusmies saa kutsua tilaisuuteen paikalle kolme omaista.

Vala- ja vakuutuspäivänä varusmiesten läheiset ja ystävät ovat tervetulleita vierailemaan varuskunnassa. Prikaatiin otetaan rajallinen määrä vierailijoita siten, että jokainen alokas voi kutsua varuskuntaan korkeintaan kolme läheistään. Vierailijoiden henkilöllisyys tarkastetaan varuskunnan porteilla.

Vierailijamäärän rajoituksella varmistetaan omaisten saapumisen ja henkilöllisyyksien tarkistamisen sujuvuus ja huolehditaan siitä, että varuskunta-alueen kulkureitit eivät ruuhkaudu
 

Alokkaista jääkäreiksi

Svenska Yle lähettää vala- ja vakuutuspäivänä Yle Areenan ruotsinkielisellä puolella suoran lähetyksen Uudenmaan prikaatin varuskunta-alueelta. Näin juhlallisuuksia on mahdollista seurata reaaliaikaisesti netissä.

Sotilasvalan tai -vakuutuksen vannoo noin 470 alokasta, jotka aloittivat palveluksensa 2.1.2023. Heidän varusmieskoulutuksensa kuuden viikon pituinen alokasjakso päättyy helmikuun toisella viikolla. Jakson lopulla pidettävä Sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus on sotilasperinne, jossa alokas lupaa sitoutua Suomen puolustamiseen. Juhlavassa tilaisuudessa Uudenmaan prikaatin komentaja, kommodori Juha Kilpi ylentää alokkaat jääkäreiksi.

Päivän aikana vala- ja vakuutustilaisuuden ohessa on mahdollista tutustua prikaatin kalustoon. Lisäksi Dragsvikin sotilaskoti palvelee vierailijoita koko päivän useassa myyntipisteessä.
 

Paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin

Pyydämme vierailijoita saapumaan varuskuntaan hyvissä ajoin ennen vala- ja vakuutustilaisuuden alkua. Aikaa kannattaa varata henkilöllisyyden tarkastamiseen sekä mahdolliseen pysäköimiseen ja reilun 500 metrin kävelymatkaan pysäköintialueelta paraatikentälle, jossa juhlallisuudet pidetään. Varuskunta-alueelle kävellen saapuvien vieraiden sisäänkäynniltä paraatikentälle on matkaa vajaat sata metriä.

Omaiset saavat olla varuskunnassa kello 12–16.30 välisen ajan.

Päivän ohjelma:

Klo 12.00 Varuskunnan portit avataan vierailijoille
Klo 13.20 Sotilasvakuutuksen antaminen
Klo 13.45 Alokkaiden marssi paraatikentälle
Klo 14.00 Sotilasvala ja ohimarssi

Prikaatiin saapuvat vierailijat saavat tarkempia ohjeita ja tietoa vala- ja vakuutuspäivän käytännön asioista omalta varusmieheltään.

 

Linkki Svenska Ylen suoraan lähetykseen:

https://arenan.yle.fi/1-65063951 (Lähetys alkaa noin kello 13.15)

Lisätietoja:
Tiedottaja Kea Pesonen, p. 0299 331 017 (Arkisin kello 8-16)
 

Joukko-osasto
´