Hyppää sisältöön

Uudenmaan prikaatissa on läheisten päivä 8.1.2023 – Ilmoittaudu vierailijaksi varusmiehesi kautta

Uudenmaan prikaati
Julkaisuajankohta 22.12.2022 12.50
Tiedote

Tammikuun alokkaiden läheiset saavat vierailla varuskunnassa sunnuntaina 8.1.2023. Kukin alokas saa kutsua tilaisuuteen paikalle korkeintaan kolme omaista.

Saapumiserän 1/23 alokkaiden perheenjäsenille ja ystäville järjestetään läheisten päivä alokkaiden ensimmäisen palvelusviikon päätteeksi. Näin tuoreet varusmiehet saavat tavata omaisiaan ja läheiset voivat tutustua alokkaiden uuteen arkiympäristöön. Vierailijat pääsevät käymään kasarmeissa, joissa varusmiehet majoittuvat.

Saapumiserän 2/22 varusmiesten läheiset saavat tilaisuuden vierailla prikaatissa sotilasvala- ja sotilasvakuutuspäivänä 10.2.2023.

Käytännön ohjeita

Jokainen alokas voi kutsua varuskuntaan kolme läheistään. Vierailijoiden henkilöllisyys tarkastetaan varuskunnan porteilla. Kukin varusmies ilmoittaa omat vieraansa tapahtumaan oman yksikkönsä erillisten ohjeiden ja aikataulun mukaisesti. Pyydäthän siis ilmoittautumisesta lisätietoa varusmieheltä.

Vierailijamäärän rajoituksella varmistetaan omaisten saapumisen ja henkilöllisyyksien tarkistamisen sujuvuus ja huolehditaan siitä, että varuskunta-alueen kulkureitit eivät ruuhkaudu.
Varuskunta-alueelle voi vierailupäivänä saapua kävellen pääportista tai autolla erillisestä portista. Sotilaspoliisit ovat varuskunnan edustalla ohjaamassa autollisia oikealle portille. Autoille on pysäköintitilaa varuskunta-alueella oheiseen karttaan merkityllä paikalla.

Vierailijoiden kannattaa varata aikaa henkilöllisyyden tarkastamiseen sekä mahdolliseen pysäköimiseen ja reilun 500 metrin kävelymatkaan pysäköintialueelta kasarmirakennuksille. Kävellen saapuvien vieraiden sisäänkäynniltä on kasarmeille matkaa alle sata metriä.

Omaiset saavat olla varuskunnassa kello 10.30–13 välisen ajan. Kello 12 alkaen pidetään varuskunnan ruokalassa palveluksen aloitusjumalanpalvelus, johon läheiset ovat tervetulleita osallistumaan.

Sotilaskoti palvelee vierailijoita päivän ajan sekä varsinaisessa Sotilaskodin rakennuksessa että varuskuntaruokalan viereisessä rakennuksessa. Näiden sijainnit on merkitty oheiseen karttaan. Pyydämme vierailijoita ottamaan huomioon, että suuren kävijämäärän vuoksi jonotusaika Sotilaskodin myyntipisteille voi venyä pitkäksi. Vierailulle kannattaa siis varata reilusti aikaa, jos haluaa ehtiä käydä varmasti sekä varusmiehen asuintiloissa että Sotilaskodissa.

Päivän ohjelma on seuraavanlainen:

Klo 10.30 Vierailijat voivat alkaa saapua varuskuntaan
10.30–13.00 Sotilaskoti ja sen pop-up-toimipiste ovat avoinna
12.00–12.30 Palveluksen aloitusjumalanpalvelus ruokasalissa
13.00 Läheisten vierailupäivä päättyy
 

(Klikkaa karttaa nähdäksesi sen suurempana!)

´