Hyppää sisältöön

Suomi mukana Ruotsin merivoimien ilmatorjuntaharjoituksessa

Rannikkolaivasto
Julkaisuajankohta 25.8.2020 14.46
Tiedote
Miinalaiva Uusimaa liikkuu merellä.

Miinalaiva Uusimaa osallistuu Ruotsin merivoimien ilmatorjuntaharjoitukseen Itämerellä 25. - 27.8.2020.

Rannikkolaivaston miinalaiva Uusimaa osallistuu Ruotsin merivoimien toimeenpanemaan ja johtamaan harjoitukseen, joka kehittää alusten kansallisia suorituskykyjä ja suomalaisten ja ruotsalaisten alusten välistä yhteistoimintakykyä ilmatorjunnassa merellä. 


Harjoitus on osa Suomen ja Ruotsin merivoimien välistä tiivistä yhteistyötä. Yhteisten harjoitusten tavoitteena on ylläpitää alusten yhteensopivuutta ja kykyä toimia osana Suomen ja Ruotsin laivastojoukkoja. Harjoitukseen ei osallistu yksiköitä muista maista. Harjoituksessa miinalaiva toimii harjoitusteknisesti osana ruotsalaisten harjoitusjoukkoa säilyen kuitenkin Rannikkolaivaston kansallisessa johdossa.


Harjoitus tapahtuu kokonaisuudessaan merellä, eikä miinalaiva Uusimaa tukeudu sen aikana Ruotsin alueelle. Alusten henkilöstöt pysyvät koko harjoituksen ajan omilla aluksillaan.


Harjoitus on osa suunnitelman mukaista harjoitustoimintaa Suomen ja Ruotsin välillä ja se hyväksytty puolustusministeriössä vuoden 2020 kansainväliseksi harjoitukseksi