Hyppää sisältöön

Ranskan merivoimien komentaja vieraili Suomessa

Merivoimat
Julkaisuajankohta 7.3.2024 12.06
Tiedote
Ranskalainen fregatti Aquitane ja suomalainen miinalaiva Uusimaa merellä.

Ranskan merivoimien komentaja, amiraali Nicolas Vaujour vieraili Suomessa 6.3.2024. Vierailun isännöi Merivoimien komentaja, kontra-amiraali Tuomas Tiilikainen.

Vierailun tarkoituksena oli perehdyttää amiraali Vaujour Merivoimien toimintaan sekä käydä ajankohtaisia keskusteluja Itämeren alueen turvallisuuteen liittyvistä ajankohtaisista asioista.

- Talvisen Itämeren olosuhteet ja Merivoimien erityisosaaminen näissä arktisissa oloissa kiinnostavat liittolaisiamme laajalti. Vahvana eurooppalaisena liittolaisena Ranskan läsnäololla on mittava merkitys ja on tärkeää työskennellä yhteisen turvallisuutemme eteen päivittäin, kontra-amiraali Tiilikainen arvioi.

- On ollut suuri ilo tavata suomalainen kollegani ja keskustella perusteellisesti Itämerestä ja Natosta. Olemme sitoutuneet vahvistamaan yhteyksiä pohjoisen Itämeren liittolaisemme kanssa, osoitamme EU:n strategista solidaarisuutta ja parannamme yhteistoimintakykyämme. Suomen merivoimilla on ainutlaatuista asiantuntemusta alueella, ja olin iloinen voidessani jakaa kokemuksia kontra-amiraali Tiilikaisen kanssa, amiraali Vaujour toteaa.

Amiraali Vaujour tapasi Merivoimien komentajan lisäksi vierailun aikana Puolustusvoiman komentajan sekä vieraili Merisotakoululla, Hämeenmaa-luokan miinalaivalla ja Helsinkiin kiinnittyneellä ranskalaisella fregatti Aquitanella.

´