Hyppää sisältöön

Rannikkolaivasto harjoittelee talvitoimintaa

Rannikkolaivasto
Julkaisuajankohta 22.2.2024 13.42
Tiedote
Miinalaiva Hämeenmaa merellä

Rannikkolaivaston vuosittainen talvitoimintaharjoitus Lumiukko24 on käynnissä Suomenlahdella ja Saaristomerellä 27.2.-7.3.2024.

Lumiukko24 on taitelutekninen ja merimiestaidollinen harjoitus, jonka tavoitteena on harjaannuttaa laivastojoukkoja toimimaan haastavissa talviolosuhteissa jäisellä merellä kovassa pakkasessa. Harjoitus koostuu osaharjoituksista, joiden aiheina ovat muun muassa merimiinoitus, ammunnat sekä erilaiset talvimerenkulunharjoitukset.

 - Laivaston tehtävä on valvoa alueellista koskemattomuutta merellä läpi vuoden. Talvimerenkulku ja talvisissa olosuhteissa toimiminen vaativat erityistaitoja, joten harjoittelu jäisillä keleillä on oleellista taistelukyvyn ylläpitämiseksi, painottaa Rannikkolaivaston esikuntapäällikkö, komentaja Jan-Erik Aitos.

Harjoitukseen osallistuu aluksia 6. Pintatorjuntalaivueesta, 7. Pintatorjuntalaivueesta sekä 8. Huoltolaivueesta. Lisäksi muutamia kansainvälisiä kumppaneita Viron, Saksan ja Latvian Merivoimista osallistuu harjoitukseen suomalaisilla aluksilla. Suomella on vahva osaaminen arktisissa olosuhteissa toimimisesta ja näiden oppien jakaminen NATO-liittolaisten kanssa on arvokasta liittokunnan yhteisen puolustuksen kehittämisen kannata.

´