Hyppää sisältöön

Onnistunut kertausharjoitus takana

Uudenmaan prikaati
Julkaisuajankohta 30.8.2019 11.28
Tiedote

Merivoimien vuoden suurin kertausharjoitus loppuu tänään. Uudenmaan prikaatin järjestämään taisteluosaston kertausharjoitukseen osallistui noin 600 reserviläistä. Harjoitus vahvistaa omalta osaltaan merivoimien ja Uudenmaan prikaatin valmiutta ja operatiivista suorituskykyä.

- Harjoitus onnistui kokonaisuutena hyvin, opimme paljon ja pystymme uusien kokemuksien valossa edelleen kehittämään toimintaamme, toteaa harjoituksen johtaja, komentaja Mika Immonen.

- Reserviläisten kyky vanhan tiedon pohjalta omaksua uusia toimintatapoja ja käyttää uusia välineitä on erinomainen ja osoittaa asevelvollisuusjärjestelmämme toimivuuden, toteaa Immonen.

Reserviläisillä on positiivinen asenne ja motivaatio korkealla, mikä on edellytys kokonaisuuden toimivuudelle. Perustamiskeskuksella on keskeinen rooli joukkojen perustamisessa ja kotiuttamisessa, siksi ne harjoittelevat tiiviisti ja perustamiskeskusten reserviläiset osoittivat tässäkin harjoituksessa rautaisen ammattitaitonsa.

Immonen painottaa ison mittakaavan harjoittelun hyötyjä.

- Pääpaino harjoituksessa on ollut taisteluosaston johtamisessa ja yksiköiden välisen yhteistoiminnan harjoittelussa.

Taisteluosastossa rannikkojääkäriyksiköitä tukevat mm. huolto-, viesti-, pioneeri-, kranaatinheitin- ja rannikko-ohjusyksiköt, joilla kaikilla on kokonaisuuden kannalta tärkeä roolinsa. Harjoituksessa ammuttiin kovapanosammuntoja rannikko-ohjuksilla, singoilla, kranaatinheittimillä ja kiväärikaliiperisilla aseilla.

- Kiitän meidän reserviläisiä, varusmiehiä ja henkilökuntaa erinomaisesta ja hyvähenkisestä harjoituksesta, sanoo Immonen.

Dragsvik, Raasepori Harjoitukset ja ammunnat Joukko-osasto