Hyppää sisältöön

Naton miinantorjunta-alusosasto vierailee Turussa

Rannikkolaivasto
Julkaisuajankohta 25.8.2017 15.11
Tiedote

Naton miinantorjunta-alusosasto Standing Nato Mine Countermeasures Group 1 (SNMCMG1) saapuu Turkuun 1.9.2017. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua aluksiin viikonloppuna.

Satamavierailu kuuluu osaston toimintasuunnitelmaan Itämerellä. Vierailua isännöi Rannikkolaivaston 4. Miinantorjuntalaivue.

Alusosaston lippulaiva on latvialainen miinalaiva ja johtoalus LVNS Virsaitis. Osaston muut alukset tällä hetkellä ovat virolainen miinanraivaaja ENS Sakala, saksalainen miinanraivaaja FGS Sulzbach-Rosenberg ja norjalainen miinanraivaaja HNoMS Rauma.

Osa aluksista avaa ovensa yleisölle lauantaina 2.9. klo 10.00 - 12.00 ja sunnuntaina 3.9. klo 12.00 - 14.00. Alukset ovat kiinnittyneinä Aurajoen rantaan matkustajasataman alueella, sisäänkäynti merikeskus Forum Marinumin pihan kautta (Linnankatu 72).

SNMCMG1 on yksi Naton neljästä monikansallisista, integroiduista, pysyvistä joukoista, jotka näkyvät maailman merialueilla jatkuvana ja konkreettisena muistutuksena sotilasliiton solidaarisuudesta ja yhtenäisyydestä. Nämä alukset ovat Naton käytettävissä tehtäviin, jotka voivat vaihdella harjoituksista aina operatiiviseen toimintaan. Alusosastot tarjoavat Natolle jatkuvan merellisen suorituskyvyn toimintaan ja operaatioihin niin rauhan kuin kriisienkin aikana.

Tällä hetkellä neljästä aluksesta koostuvaa osastoa johtaa komentaja Gvido Laudups Latvian merivoimista. Aivan hiljattain osasto raivasi räjähteitä Viron merialueilta ja osallistui historialliseen Open Spirit -merimiinanraivausoperaatioon, joka järjestetään vuosittain Baltian maissa. Tänä vuonna toiminta keskittyi Latvian merialueille.

´