Hyppää sisältöön

Miinalaiva Uusimaa osallistuu merivalvontaharjoitukseen Ruotsissa

Rannikkolaivasto
11.9.2020 12.52
Tiedote
Miinalaiva Uusimaa purjehtii merellä.
Miinalaiva Uusimaa.

Rannikkolaivaston miinalaiva Uusimaa osallistuu Ruotsin merivoimien johtamaan merivalvontaharjoitukseen 14. - 16.9.2020 Tukholman edustalla ja Pohjois-Itämerellä.

Kahdenvälisessä harjoituksessa Suomen ja Ruotsin merivoimat kehittävät yhteistoimintaa merivalvonnassa ja tilannekuvan jakamisessa. Suomalaisen miinalaivan ja ruotsalaisten alusten ja helikopterin lisäksi toimintaan osallistuu myös operaatio- ja merivalvontakeskuksia molemmista maista.

- Harjoitus on jatkumoa maittemme merivoimien väliselle Cross Border Training -toiminnalle, joka on osa Suomen ja Ruotsin välistä tiivistä yhteistyötä. CBT-harjoitusten aiheet vaihtelevat merivoimien eri toimintojen välillä, kertoo Rannikkolaivaston esikuntapäällikkö, komentaja Mikko Villikari.

- Tämänkertaisessa harjoituksessa ylläpidämme ja kehitämme eteenpäin maiden välistä yhteistoimintakykyä merivalvonnassa ja tilannekuvan jakamisessa, josta meillä on hyvä laajamittainen kokemus jo vuosien yhteistyön pohjalta. Harjoituksessa harjoitellaan myös aluksen johtovastuun siirtämistä operaatiokeskusten välillä, jatkaa Villikari.

Harjoituksen toteutuksessa huomioidaan kansalliset suositukset koronaviruspandemiaan liittyen.

Harjoitus on osa Merivoimien Cross Border Training (CBT) -toimintaa, joka on hyväksytty Puolustusministeriössä Puolustusvoimien vuoden 2020 kansainväliseksi harjoitukseksi.