Hyppää sisältöön

Merisotakoulun koulutuspurjehdus alkaa 6. toukokuuta

MerisotakouluMerivoimat
29.4.2019 16.32
Tiedote

Kuuden viikon koulutuspurjehdus alkaa maanantaina 6.5. ja suuntautuu tänä vuonna Itämerelle, Pohjanmerelle ja Atlantille. Koulutusaluksena toimii miinalaiva Hämeenmaa.

Merisotakoulun jokakeväisellä koulutuspurjehduksella koulutetaan merikadetteja, merivoimien sotilashenkilöstöä ja varusmiehiä. Aluksella on yli kaksikymmentä eri opetusryhmää, ja koulutusta annetaan ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Matkan viimeisellä osuudella alus osallistuu kansainväliseen BALTOPS 2019 -harjoitukseen. Purjehdus päättyy sunnuntaina 16.6.

Koulutuspurjehdus on useille ensimmäisen vuoden merikadettiopiskelijoille ensikosketus meripalvelukseen ja taistelualukseen toimintaympäristönä. Kuuden viikon mittainen purjehdus perehdyttää nuoret kadettiopiskelijat laivapalvelukseen, merenkulkuun ja meritaisteluvälineiden perusasioihin niin sanotulla laivapoikajaksolla.

Koulutuspurjehdukselle osallistuu myös kolmannen vuosikurssin kadetit sekä merenkulku- ja konelinjan aliupseerit, jotka pääsevät purjehduksen aikana syventämään aiemmin opittuja asioita käytännön harjoituksen kautta. Koulutuspurjehdus on tärkeä osa merikadetin koulutusta, koska näin he pääsevät koulutuksen loppuvaiheessa pitkäkestoisessa harjoituksessa harjaantumaan aselajiupseerin ja merenkulun eri tehtävissä ennen meriupseeriksi valmistumista.

Miinalaiva Hämeenmaa huolletaan matkan aikana Las Palmasissa (Espanja) 18.-21.5. ja Cherbourgissa (Ranska) 29.5.-1.6.

Yleisö on tervetullut seuraamaan purjehduksen lähtövalmisteluja maanantaina 6. toukokuuta klo 14-16 Helsingin Eteläsatamaan, Pakkahuoneenlaiturille (Kauppahallin viereen). Laiturilla on Laivaston soittokunta ja Rannikkosotilaskotiyhdistyksen auto, josta voi ostaa munkkeja ja virvokkeita. Miinalaiva Hämeenmaa lähtee kello 16.
Aluksella vierailu ei ole mahdollista.

Matkan vaiheita voi seurata Merivoimien Facebook-sivuilta, Merisotakoulun Twitter-sivulta ja blogista.