Hyppää sisältöön

Merioperaatiot tähtäimessä Kaisla 20 -harjoituksessa

Merivoimat
Julkaisuajankohta 20.11.2020 11.57
Tiedote

Merivoimien syksyn pääsotaharjoitus Meripuolustusharjoitus Kaisla 20 järjestetään 26.11.-4.12 Itäisellä Suomenlahdella, Saaristomerellä ja Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen rannikkoalueilla.

Harjoitukseen osallistuu henkilöstöä kaikista Merivoimien joukko-osastoista ja useita alusyksiköitä (taistelualukset, tukialukset, komentoveneet) Merivoimista ja Rajavartiolaitoksesta. Mukana on lisäksi helikopteriyksiköitä ja lennokeita Maavoimista sekä monipuolisesti Ilmavoimien kalustoa. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 2000 henkilöä.

Laivastojoukot toteuttavat harjoituksessa omia operatiivisia tehtäviään, kuten ohjustulenkäyttöä, merimiinoittamista, miinanetsintää ja meriliikenteen suojaamista. Rannikkojoukot harjoittelevat taistelua, ml. maihinnousun torjuntaa rannikon olosuhteissa. Harjoituksen toiminta keskittyy rannikkojoukkojen osalta Upinniemi-Kotka-Hamina -akselille sekä laivastojoukkojen osalta Saaristomerelle ja Suomenlahdelle. Harjoituksen johtajana toimii kommodori Janne Muurinen.

- Harjoitus kehittää Merivoimien valmiutta ja kykyä toimeenpanna merioperaatioita  Kyseessä on joulukuussa kotiutuvien varusmiesten koulutuksen huipentuma. Vuodenajalle tyypilliset rannikon haastavat keli- ja valaistusolosuhteet tulevat testaamaan harjoitusjoukkoja erityisellä tavalla, harjoituksen johtaja, kommodori Janne Muurinen sanoo.

Harjoitusta voi seurata merivoimien sosiaalisen median kanavissa asiatunnisteilla #Kaisla20 ja #merivoimat.