Osiot
Valikko
Merivoimat

Ensimmäiset peruskorjatut Jurmo-luokan kuljetusveneet laskettiin vesille

Merivoimat 2.3.2020 15.10
Tiedote

Merivoimien Jurmo-luokan joukkojenkuljetusveneet ovat käymässä läpi mittavia peruskorjauksia. Ensimmäisiä peruskorjattuja Jurmoja laskettiin vesille viime viikolla Uudenmaan prikaatissa. Peruskorjauksen avulla rannikkojoukot lisäävät liikkuvuuttaan ja suorituskykyään aina 2030 -luvulle asti. Aluksia korjataan ja päivitetään Merivoimien joukko-osastojen käyttöön vuosien 2019-2022 aikana.

Jurmo-luokan joukkojenkuljetusveneet ovat olleet Merivoimien käytössä 2000-luvun alkupuolelta asti. Käynnissä olevassa peruskorjauksessa veneiden rungot, moottorit, vaihteet ja ohjaamot uusitaan tai korjataan tarvittavilta osin. Näkyviä ulkoisia muutoksia ei juuri tule, mutta päivityksessä alusten käyttöturvallisuutta sekä ergonomiaa parannetaan.

Jurmot on varustettu uusimmalla markkinoilla olevalla, ammattikäyttöön tarkoitetulla navigointijärjestelmällä, ja täysin uutena varustuksena on muun muassa trimmitaso.

Peruskorjatut Jurmot otetaan heti käyttöön muun muassa Uudenmaan prikaatin veneenkuljettajakoulutuksessa ja saapumiserän 1/20 varusmiehille opetetaan Jurmo-veneiden täysin uuden tekniikan käyttö.

Peruskorjauksen työt toteuttaa Millog Oy alihankkijoineen. Hankinnan kokonaisarvo on noin 22 miljoonaa euroa.


Peruskorjattua Jurmo-luokan kuljetusvenettä lasketaan vesille.