Hyppää sisältöön

USS Kearsarge satamavierailulle Helsinkiin – Yhdysvaltain alukset ja merijalkaväki harjoittelevat Merivoimien kanssa

Merivoimat
Julkaisuajankohta 3.8.2022 7.57 | Julkaistu suomeksi 3.8.2022 klo 7.57
Tiedote

Yhdysvaltain laivaston maihinnousutukialus USS Kearsarge saapuu satamavierailulle Helsinkiin 5.-8.8.

USS Kearsarge on Wasp-luokkaan kuuluva 257 metrinen maihinnousutukialus. Aluksella on kyydissään mm. useita helikoptereita ja pienempiä maihinnousualuksia. USS Kearsargen miehistön lisäksi kyydissä on lisäksi noin 2000 merijalkaväen ja laivaston sotilasta. Alus kiinnittyy laituriin Hernesaareen. 

Aluksella ei järjestetä yleisöesittelyjä.

Laiturialueelle perustetaan vierailun ajaksi tilapäinen lentokieltoalue. Lennokkien ja dronejen lennättäminen alueella on kiellettyä.


Kuva: Laiturin yllä oleva lentokieltoalue


Harjoitustoiminta jatkuu Pohjoisella Itämerellä ja Länsi-Uudenmaan rannikolla

USS Kearsarge jatkaa vierailun jälkeen henkilöstöineen harjoittelua Pohjoisella Itämerellä ja Hangon seudulla Merivoimien kanssa 8.-19.8. Harjoituksiin liittyvät lisäksi USS Arlington sekä USS Gunston Hall sekä Yhdysvaltain merijalkaväen osia (22. Marine Expeditionary Unit).

Harjoitukset koostuvat useista osakokonaisuuksista Pohjoisella Itämerellä ja rannikolla Hankoniemen sekä Upinniemen alueilla. Harjoittelun tavoitteena on kehittää Suomen ja Yhdysvaltain merivoimien ja merijalkaväen yhteistoimintakykyä ja yhteensopivuutta sekä Suomen kykyä isäntämaatuen tarjoamiseen.

Merivoimista harjoituksiin osallistuu Merivoimien esikunnan, Uudenmaan prikaatin, Rannikkoprikaatin ja Rannikkolaivaston joukkoja ja aluksia. 

Utin jääkärirykmentin NH90-helikopterit sekä yhdysvaltalaiset Chinook- ja Blackhawk-helikopterit tukevat Merivoimien joukkojen siirtoja harjoituksessa. Lisäksi joukkojen siirtoja tukevat AH-1Z Viper ja UH-1Y Venom - helikopterit Yhdysvaltojen USS Kearsarge-tukialukselta.

Ilmavoimista harjoitustoimintaan osallistuu F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä.

Harjoittelu aiheuttaa lisääntynyttä pinta-alusten liikettä ja lentotoiminnasta aiheutuu lentomelua Hankoniemen ja Upinniemen alueella kaikkina päivinä.

USS Kearsarge harjoittelemassa Itämerellä yhdessä Merivoimien kanssa.
Kuvateksti: USS Kearsarge harjoittelemassa Itämerellä yhdessä Merivoimien kanssa.

Muokattu 4.8.: Lisätty tieto tilapäisestä lentokieltoalueesta.

´