Hyppää sisältöön

Suomalaisia esikuntaupseereita Northern Coasts 21 -harjoitukseen

Merivoimat
Julkaisuajankohta 6.9.2021 13.20
Tiedote

Merivoimista osallistuu kaksi esikuntaupseeria Ruotsin johtamaan kansainväliseen Northern Coasts 21 -harjoitukseen 10.-24.9.

Northern Coasts 2021 on monikansallinen kutsuharjoitus Nato- ja Naton rauhankumppanuusmaille. Harjoitus on luonteeltaan merellinen taisteluharjoitus ja se toimeenpannaan Ruotsin etelärannikon, eteläisen Itämeren sekä Öölannin ja Gotlannin alueilla. 

Harjoitukseen osallistuu noin 30 alusta, reilut 2000 sotilasta sekä noin 10 ilma-alusta. Harjoituksen osallistuu joukkoja ja aluksia 14 maasta. Sen tilaajana toimii Saksan merivoimien komentaja ja harjoituksen johtajana toimii Ruotsin merivoimien esikuntapäällikkö. Suomi on johtanut harjoituksen viimeksi vuonna 2018.

Northern Coasts 21 harjoittaa monikansallista merivoimallista joukkoa rannikolla ja rannikon läheisyydessä tapahtuvassa operaatiossa. Suomalaishenkilöstön osallistuminen kehittää merivoimien huollon toimialan osaamista kansainvälisissä tehtävissä ja yhteisoperaatioissa. Harjoitukseen ei osallistu Suomen merivoimien kalustoa.