Hyppää sisältöön

Ruotsalaisalus harjoitukseen Pansioon

Merivoimat
Julkaisuajankohta 13.12.2021 12.26
Tiedote
HMS Härnosand merellä. Kuva: Ruotsin puolustusvoimat

Ruotsalainen Visby-luokan korvetti HMS Härnösand sekä Ruotsin merivoimien henkilöstöä osallistuu 14.-16.12. Rannikkolaivaston tukikohdassa Pansiossa järjestettävään Suomen ja Ruotsin väliseen harjoitustapahtumaan (CBT, Cross Border Training).

Suomesta harjoitukseen osallistuu Rannikkolaivaston alus sekä henkilöstöä Merivoimien esikunnasta, Rannikkolaivastosta ja Merisotakoulusta. Merivoimien esikunta johtaa harjoituksen.

Harjoitus on osa Suomen ja Ruotsin merivoimien säännöllistä ja jatkuvaa yhteistyötä. Harjoituksen tavoitteena on kehittää Suomen ja Ruotsin välistä yhteistoimintakykyä johtamisjärjestelmien osalta sekä kehittää tilannekuvan jakamista aluksien välillä.

Harjoitus järjestetään koronaturvallisuus huomioiden ja osallistujille on välitetty tieto ulkomailta Suomeen tuloon liittyvistä toimenpiteistä ja rajoituksista. Harjoituksen aikana harjoitusosastot toimivat kohortissaan ja kontaktit harjoitukseen osallistumattomien henkilöiden kanssa sekä harjoitushenkilöstön kesken minimoidaan. 

´