Hyppää sisältöön

Rannikkoprikaatin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus

Rannikkoprikaati
Julkaisuajankohta 3.2.2023 16.14
Tiedote
Alokkaita ryhmittyneenä talvella paraatikentälle sotilasvalassa.
Rannikkoprikaatin sotilasvala Upinniemen varuskunnassa

Rannikkoprikaatin tammikuussa varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen aloittaneet alokkaat vannovat sotilasvalan tai antavat sotilasvakuutuksen torstaina 9.2.2023. Samalla heidät nimitetään tykkimiehiksi tai matruuseiksi.

Sotilasvakuutus järjestetään kello 9.30 perinneaukiolla ja sotilasvala kello 10.00 paraatikentällä. Sotilasvalan ja sotilasvakuutuksen ottaa vastaan Rannikkoprikaatin komentaja, kommodori Marko Laaksonen. Paraatijoukkoja komentaa prikaatin esikuntapäällikkö, komentaja Matti Linteri. Sotilasvalan esilukijana toimii tykkimies res Isac Lundén, eli artisti Isac Elliot, joka suoritti varusmiespalveluksensa pari vuotta sitten Rannikkoprikaatissa. Kenttähartauden toimittaa sotilaspastori Henri Kivijärvi. Tilaisuuden musiikista vastaa Laivaston soittokunta.

Valatilaisuuden jälkeen joukot järjestyvät ohimarssiin, jonka ottaa vastaan Rannikkoprikaatin komentaja seurassaan valan esilukija.  

Tilaisuuteen odotetaan saapuvaksi tuhansia vieraita

Kyseessä ei ole avoimien ovien päivä. Alokkaat ovat toimittaneet kutsun läheisilleen ja tilaisuuteen ovat tervetulleita vain etukäteen ilmoitetut vieraat, joita odotetaan paikalle tuhansia. Erityisesti Upinniementien varrella asuvia pyydetään huomioimaan hetkellisesti kasvava ajoneuvoliikenne aamuvarhaisella ja uudestaan iltapäivällä klo 13 alkaen.

Rannikkoprikaatin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksia pääsee seuraamaan myös verkon välityksellä, Youtube: https://youtu.be/yj64DVnyU2w. Lähetys alkaa torstaina 9.2. klo 9.10.

Lue lisätietoja päivästä: Rannikkoprikaati - sotilasvala ja sotilasvakuutus - Merivoimat.
 

´