Hyppää sisältöön

Rannikkoprikaatin koronatilanne 15.3.2021

Rannikkoprikaati
15.3.2021 17.18
Tiedote

Viikonlopun aikana Rannikkoprikaatissa tuli tietoon yhdeksän uutta koronatartuntaa aiemmista altistumisketjuista jo valmiiksi muista erillään olleiden varusmiesten keskuudesta.

Rannikkoprikaatissa on tällä hetkellä yhteensä 26 koronaan sairastunutta varusmiestä, joista 25 on Upinniemessä ja yksi VMP-lomajaksolla kotona. Kaikki varuskunnassa olevat tartunnan saaneet varusmiehet ovat karanteenissa Upinniemen varuskunnan terveysasemalla ja kaikki sairastuneet ovat tällä hetkellä lieväoireisia.

Kaikki tartunnan saaneet ovat samasta varusmiesyksiköstä, jossa on kaksi eri tartuntaketjua. Tehokkaan altistuneiden ja sairastuneiden eristämisen ansiosta tartunnat eivät ole levinneet muihin yksiköihin. Sairastuneille on altistunut yhteensä 45 varusmiestä, jotka on eristetty Upinniemen varuskunnassa. Toimenpiteitä sairastumisien ehkäisemiseksi on jatkettu ja toimintaa jatketaan koulutussuunnitelmien mukaisesti.

Rannikkoprikaatissa koronaviruksen leviämisen estämisen ja hidastamisen toimenpiteisiin sisältyy pääasiassa tuttuja toimenpiteitä (muiden muassa maskien käyttö, käsi- ja yskimishygienia sekä henkilöstön ja varusmiesten kohortointi, keskinäisen turvavälin ylläpitäminen aina kun mahdollista sekä altistuneiden tehokas eristäminen). Rannikkoprikaati valmistautuu ottamaan tarvittaessa käyttöön tehokkaampia toimenpiteitä mikäli terveystilanne heikkenee entisestään, näitä ovat esimerkiksi varusmiesten lomien peruuttaminen tai lomilta palaamisen kieltäminen ja maastomajoituksen laajempi käyttö.

Rannikkoprikaatin varusmiehiä opastetaan välttämään lomilla ollessaan lähikontakteja kaikissa tilanteissa muiden muassa välttämään joukkue- ja kontaktilajeja sekä huolehtimaan hyvästä hygieniasta. Edellä kuvatun kaltaisiin tehokkaampien keinojen käyttöön siirrytään vain pakottavista syistä, joista annetaan ohjeet aina erikseen.
- Haluan uskoa, että me kaikki ymmärrämme koronatilanteen vakavuuden, ja varusmiehemme osaavat toimia varuskunnassa ja varuskunnan ulkopuolella vastuullisesti, jotta vältämme viruksen tulon ja nykyistä laajemman leviämisen varuskunnassa sekä samalla pystymme tarjoamaan mahdollisuuden lomiin, Rannikkoprikaatin komentaja, kommodori Janne Huusko tähdentää.