Hyppää sisältöön

Rannikkolaivaston ja Turun varuskunnan komento vaihtuu

Rannikkolaivasto
Julkaisuajankohta 22.6.2022 14.00
Tiedote
Rannikkolaivaston lippu hulmuaa laivatykin putken edessä.

Rannikkolaivaston komentaja vaihtuu 1.7.2022. Tämä tarkoittaa samalla myös Turun varuskunnan päällikön vaihtumista, koska tehtävät kuuluvat yhteen.

Rannikkolaivaston uutena komentajana aloittaa kommodori Patrik Lillqvist. Hän siirtyy tehtävään Merivoimien esikunnasta, jossa hän on toiminut henkilöstöpäällikkönä. Rannikkolaivastosta hänellä on omakohtaista kokemusta pitkältä ajalta.

- Saan palata tuttuun ja hienoon joukko-osastoon, kommodori Lillqvist toteaa. Hän on toiminut useissa eri tehtävissä Rannikkolaivastossa ja sen edeltäjissä lähes 14 vuoden ajan, viimeksi operaatiopäällikkönä vuosina 2015-2017 ja sitä ennen 6. Pintatorjuntalaivueen komentajana.

Laivaston väistyvä komentaja, lippueamiraali Jukka Anteroinen siirtyy Merivoimien esikuntaan esikuntapäällikön tehtävään.

Rannikkolaivasto on Merivoimien valmiusyhtymä, joka vastaa alueellisen koskemattomuuden ja meriyhteyksien turvaamisesta sekä mereltä suuntautuvien hyökkäysten torjunnasta. Laivasto tukee tarvittaessa muita viranomaisia ja valmistautuu kansainvälisiin kriisinhallintatehtäviin, tänä vuonna NRF-valmiuspoolissa olevalla miinantorjunta-aluksella. Lisäksi laivasto kouluttaa varusmiehiä sodan ajan joukkoihin.
 

´