Osiot
Valikko
Merivoimat

Purjehduksen MM: Brasilia juhlii maailmanmestaruutta

Merisotakoulu 20.6.2018 21.38
Uutinen

Merisotakoulun järjestämät sotilaspurjehduksen MM-kilpailut päättyivät Brasilian juhliin. Tiukassa taistossa Suomi sijoittui neljänneksi.

Finaalipäivä käynnistyi semifinaaleilla, joissa Venäjä oli Suomea parempi ja kampesi itsensä finaalilähtöihin. Toisessa semifinaaliparista puolestaan Brasilia veti pidemmän korren Puolaa vastaan. Suomen ja Puolan välinen pronssitaistelu kääntyi lopulta puolalaisjoukkueen eduksi. Näin isäntäjoukkue Suomi sijoittui lopulta MM-kilpailuissa neljänneksi.

Jo alkusarjassa vahvasti esiintynyt Brasilia hallitsi tuuliset olosuhteet myös finaalilähdöissä ja vei maailmanmestaruuden nimiinsä selvästi ennen hopealle sijoittunutta Venäjän joukkuetta.

Merisotakoulu näytti osaamistaan

Merisotakoulu ja Suomenlinna tarjosivat elämykselliset kisat historiallisessa ympäristössä, joka on reilun viikon mittaisen kisarupeaman aikana herättänyt runsaasti kiinnostusta kilpailijoissa, joilla oli kisojen aikana mahdollista myös tutustua Suomenlinnan historialliseen miljööseen.

Kilpailun järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toiminut Merisotakoulun johtaja, kommodori Tuomas Tiilikainen kertoo, että MM-kilpailujen järjestäminen osoitti sen, että Merisotakoulun henkilöstön osaaminen riittää myös kansainvälisen tapahtuman järjestämiseen.

- Koulun jokainen osasto on ollut jollain tavalla mukana tässä projektissa. Olemme kasvaneet ja oppineet paljon matkan varrella. Tällainen projekti on omiaan sitouttamaan ja myös parantamaan koulun ennestään hyvää henkeä, Tiilikainen totesi.

Tiilikainen korostaa, että puolustusvoimien 100-vuotisjuhlavuosi on ollut yksi iso tekijä sille, että Suomi sai isännöitäväksi 50. sotilaspurjehduksen juhla MM-kilpailut, jotka ovat yksi puolustusvoimien juhlavuoden virallisista tapahtumista.

- Tämä on ollut erittäin hieno kunnia ja olemme osoittaneet merivoimien osaamista näin myös kansainvälisen tapahtuman järjestämisessä. Välitämme tällä tavalla myös positiivista Suomi-kuvaa maailmalle, Tiilikainen sanoi.

Tiilikaisen mukaan joukkueilta ja muilta kisavierailta on tullut positiivista palautetta hyvin järjestetyistä kilpailuista.

- Totta kai tällaisessa tapahtumassa tulee erilaisia haasteita, mutta ne on kaikki saatu järjestymään, ja ne eivät ole näkyneet joukkueille tai vieraille. Itse kilpailut sujuivat ongelmitta, Tiilikainen summasi.

 

MM-kilpailujen tuloksia voi tarkemmin tarkastella tulospalvelusivustolla.