Hyppää sisältöön

Pohjanmaa-luokan ensimmäisen monitoimikorvetin rakentaminen alkoi Rauman telakalla

Merivoimat
Julkaisuajankohta 30.10.2023 14.26
Tiedote

Rauma Marine Constructions Oy (RMC Defence Oy) on aloittanut ensimmäisen Laivue 2020 -hankkeen monitoimikorvetin tuotannon. Laivue 2020 -hankkessa rakennetaan neljä Itämeren vaihteleviin olosuhteisiin suunniteltua monitoimikorvettia. Maailmanlaajuisesti ainutlaatuiset taistelualukset rakennetaan turvallisuussyistä uuden monitoimihallin sisällä.

Rauman telakalla vietettiin maanantaina 30. lokakuuta ensimmäisen Laivue 2020 -hankkeen monitoimikorvetin Steel Cutting -seremoniaa. Perinteinen seremonia juhlisti monitoimikorvetin rakennusvaiheen aloitusta.

Rauma Marine Constructions (RMC) ja sen tytäryhtiö RMC Defence Oy rakentavat neljä Pohjanmaa-luokan monitoimikorvettia, jotka on suunniteltu Itämeren vaihteleviin oloihin syysmyrskyistä jäisiin ja jäätäviin keleihin. Korvetit kykenevät kaikkina vuodenaikoina mm. merimiinoitukseen, vedenalaiseen sodankäyntiin, meriyhteyksien turvaamiseen sekä pitkäkestoiseen merelliseen läsnäoloon.

Monitoimikorvetit rakennetaan turvallisuussyistä RMC:n uudessa monitoimihallissa, joka on tätä hanketta varten rakennettu.

Kokonaisuudessaan Laivue 2020 -hanke on valmis vuoteen 2029 mennessä, ja sen suora työllistämisvaikutus Suomessa on noin 3 600 henkilötyövuotta.

Monitoimikorvettien päätiedot: 

  •   Pituus: 117 m
  • Leveys: 16 m
  • Syväys: 5 m
  • Nopeus: 26 solmua
  • Miehistö: 70
´